Rakker


Gepubliceerd op: 31/10/2022

Onze B&B is ‘pets friendly’ wat in de praktijk wil zeggen dat honden welkom zijn ‘mits netjes opgevoed’. Deze gasten hadden er nog specifiek over gebeld zodat ze niet voor verassingen zouden komen te staan als ze arriveerden, want die ervaring hadden ze helaas een keer gehad. Bij het inchecken en de kennismaking was er echter geen hond te bekennen. Zeker nog in de auto, dachten wij en dat bleek te kloppen.

Alleen werd er na het kopje koffie met krentenwegge geen hond uit de auto gehaald, maar zagen we een rode kater die op zijn dooie gemak eerst de omgeving verkende voordat hij zich naar buiten waagde. Net als een hondje had hij een halsbandje om, maar een riem was niet nodig werd ons verzekerd. En inderdaad.

Rakker, zoals hij bleek te heten, volgde zijn baasjes op de voet. Ze namen hem overal mee naartoe. Want hun Rakker hoorde er nou eenmaal bij en daarbij luisterde hij beter dan menig hond. En we hoefden ons echt geen zorgen te maken dat hij op het bed zou slapen. Hij had zijn eigen mand meegenomen en die was hem heilig.

De dag erop gingen ze het bos verkennen waaraan ons huis grenst. Rakker liep met hen mee. We zagen hem op zijn dooie akkertje achter zijn baasjes aanhobbelen. Staart in de lucht. Soms even rennen, dan weer blijven staan, maar altijd in de buurt van zijn baasjes. Zonder riempje inderdaad, want dat was niet nodig. Daar kon menig hond inderdaad nog een puntje aan zuigen.