Love actually


Gepubliceerd op: 04/12/2022

Love Actually wel eens gezien? Het is bij ons in huis al sinds jaar de dag de all time favorite feel good romcom. Elk jaar kiezen we een avond – die we daags van tevoren aankondigen - om ‘m hier in onze lounge op een groot scherm te vertonen voor alle gasten die willen kijken. Vorig jaar kwam een van onze gasten naar ons toe met de boodschap dat we de film niet beter hadden kunnen timen want hij wilde zijn ‘meisje’ ten huwelijk vragen. Of wij in het complot wilden vroeg hij zich af.

Hij stelde voor om de filmscene te kiezen waarin er in een kerkje, waar twee geliefden elkaar net het jawoord hebben gegeven, her en der muzikanten opduiken die samen All You Need is Love ten gehore brengen. Omdat hij zelf trompet speelde zou hij ook opstaan en met de filmmuziek meespelen. Als wij de film dan even konden stoppen zou hij voor haar op zijn knieën gaan. Zijn ‘meisje’ barstte spontaan in tranen uit - net als wij trouwens. Ja natuurlijk wilde ze met hem trouwen! Niets liever dan dat!

De dag erna vroegen ze of ze ons hele hotelletje af konden huren voor hun bruiloft. Die vond afgelopen zomer plaats. De bruidegom had de hele bigband waarin hij speelt meegenomen. Tijdens All You Need is Love hield niemand het droog - zo mooi en intens werd het vertolkt! Voor ons heeft Love Actually zijn 2.0 versie bereikt sinds het aanzoek en het huwelijk dat erop volgde, want we kunnen de film nooit meer kijken zonder ook deze bijzondere herinneringen nogmaals te beleven.