25 jaar geleden?


Gepubliceerd op: 08/01/2023

Ik kan je vertellen dat ik toen nog met heel andere dingen bezig was dan nu en als iemand me toen had verteld hoe mijn leven er op deze dag in januari zou uitzien, dan had ik op z’n minst even naar adem moeten happen.

Want 25 jaar geleden dat was het jaar 1998.

Ofwel het jaar dat de affaire Clinton/Lewinsky de wereld op zijn grondvesten deed schudden en Celine Dion met My heart will go on alle hitlijsten bestormde. Baantjer was vaste prik op vrijdag, Friends was een wereldhit en Robert ten Brink werd al in één adem genoemd met All you need is love. Terwijl wij in Nederland nog overal zonder gêne een sigaret opstaken, ging in Californië een rookverbod in, in alle bars en restaurants - en dat wij ooit zouden volgen leek toen nog totaal onbestaanbaar. De maand februari van dat jaar ging de boeken in als de droogste maand ooit en over alle extremen die ons nog te wachten stonden hoorde je nog vrijwel niemand.

In 1998 zat mijn dochter nog op de basisschool en trok ik als journalist de wereld over om te schrijven over reizen en gastronomie. Het was nog de tijd dat de bomen tot in de hemel groeiden en alles kon.

Maar er gebeurde nog iets in 1998. Iets kleins met grote gevolgen. Iets wat mij destijds niet eens bereikte maar wat nu mijn leven bepaalt.

25 jaar geleden werd Erfgoed Logies namelijk opgericht.

Als iemand mij toen had verteld dat ik het bedrijf enige jaren later van de oprichters zou overnemen, dat het vinden van ludieke en unieke logeeradressen mijn passie zou worden, dat ik een expert zou worden in té leuke weekendjes en weekjes weg en dat ik op plekken zou komen waarvan ik het bestaan destijds nog niet eens kende…

Reken maar dat ik dan op z’n minst even naar adem had moeten happen!