Buffelen


Gepubliceerd op: 06/02/2023

Erfgoed Logies bestaat in 2023 maar liefst 25 jaar. Ter ere van dit jubileum wordt deelnemers van het eerst uur gevraagd om terug te blikken naar hoe het ooit begon. Kamer 7 uit Diever trapt af. 

Ingrid Eradus werkte in de horeca en woonde met haar man en toen nog drie kleine kinderen in de randstad. Hoewel ze van haar werk hield wilde ze niet meer ‘buffelen voor een baas’ en voor haar kinderen wilde ze er graag zijn. Aldus rijpte langzaam maar zeker het idee voor een B&B en startte hun zoektocht naar een locatie. Die werd gevonden in het lieflijke Diever waar Kamer 7 inmiddels niet meer is weg te denken uit het straatbeeld. Het was fors investeren geblazen om hun droom te verwezenlijken. Hard werken en weinig overhouden.

Het is nu 20 jaar geleden dat ze van start gingen en meteen vanaf dat prille begin namen ze deel aan Erfgoed Logies. Over de vraag wat Erfgoed Logies onderscheidt hoeft ze niet lang na te denken want dat zijn zonder twijfel de gasten. ‘Fijne gasten,’ vindt ze. ‘Het type gast dat bij het uitchecken meldt dat het bad niet gebruikt is en dus ook niet uitgebreid geboend hoeft te worden.’

Gasten ontvangen doet ze nog altijd met het grootst mogelijke plezier en voor het maken van de ontbijten komt ze nog steeds fluitend haar bed uit. Al geeft ze ook toe dat het runnen van een B&B betekent dat je ‘altijd aan staat, de mail voortdurend moet checken en de telefoon altijd bij je moet hebben.’ De lakens gaan de deur uit naar de wasserij. Voor de rest doet ze alles zelf en met haar man. Vrije tijd is schaars en lanterfanten is er weinig bij.

‘In januari zijn we dicht geweest omdat de rietdekker aan de gang moest. Nu wordt de boel grondig schoongemaakt en dan gaan de deuren weer open voor gasten. Veel van onze gasten komen geregeld terug. Sommigen beschouwen Kamer 7 als hun tweede huis. Dat zijn de gasten die hun vaste gastenverblijf bijtijds reserveren.’ 

Of ze het daarvoor doen? Het is inderdaad de ultieme bevestiging.

Alle gasten die in dit jubileumjaar via Erfgoed Logies boeken krijgen bij aankomst een fles bubbels van het huis. Want als er iets gevierd kan worden, mogen we niet nalaten dat te doen.