Simpel


Gepubliceerd op: 13/03/2023

Het was net zoals nu in het prille voorjaar dat deze twee stellen een lang weekend bij ons hadden geboekt. Onze sauna en hottub hadden de doorslag gegeven, lieten ze ons vooruit weten. Want als het weer zou tegenwerken waren ze in ieder geval toch verzekerd van dat beetje warmte waar ze zo naar snakten.

Ze arriveerden op een asgrijze donderdagnamiddag. We hadden een restaurant in de buurt voor hen gereserveerd waar we hen naartoe brachten en even na elven ook weer ophaalden – een extra service van het huis. Heerlijk hadden ze het gehad. Zo heerlijk dat ze nu vast een gat in de dag zouden slapen en opteerden voor een laat ontbijt.

De vrijdag werd doorgebracht met ‘lummelen en lanterfanten’ zoals ze dat noemden. Na de sauna gingen ze met een fles bubbels richting de hottub. Voordat ze zich goed en wel geïnstalleerd hadden brak er een zonnetje door. Eerst wat onwennig omdat het zich zo lang niet had laten zien. Maar al snel uitbundiger en zo enthousiast dat het op zaterdag al vroeg besloot om nog eens in vol ornaat tevoorschijn te komen. We brachten het overdekte terras in allerijl in gereedheid: ligstoelen, schapenvachtjes en een vuurkorf voor als het in de namiddag wat af zou koelen.

Of onze gasten genoten? Meer dan! En wijzelf trouwens net zo hard. Dit is namelijk waar we het voor doen en waarom we van het in de watten leggen van onze gasten ons leven hebben gemaakt. Zij tevreden, dan wij ook. Zo simpel is het inderdaad.