Weer in de lift


Gepubliceerd op: 02/04/2023

Als we de voorspelingen mogen geloven zit het weer eindelijk in de lift en dat mag gerust wat ons betreft. Een paar jaar geleden ging het prille voorjaar super uitbundig van start en sloeg het weer ook om vlak voor het paasweekend. Alleen werd er toen sneeuw voorspeld terwijl de natuur al volop was uitgelopen en de terrassen al hadden uitgepuild.

Hoewel we helemaal volgeboekt waren regende het toen annuleringen. Nu nemen wij echt wel aan dat mensen – en helemaal kleine kinderen - soms ziek worden. Net zoals wij weten dat het bij het leven hoort dat er ook gestorven wordt. Maar als er vrijwel niemand meer op de been is die oorspronkelijk had gepland om naar ons hotel te komen, dan krabben we ons toch wel achter de oren.

Het was destijds nog niet onze policy om een aanbetaling te vragen. Dat vonden wij niet passen bij onze persoonlijke aanpak en kleinschaligheid. Na dat paasweekend moesten we onze policy veranderen en ons idealisme enigszins bijstellen en besloten we, zeker voor populaire weekenden die vaak ver van tevoren worden geboekt, wél een aanbetaling te vragen. Annuleren kan nog wel hoor, maar dan wel wat ruimer van tevoren dan de weersverwachtingen strekken. En mochten die eens niet meewerken, dan porren we de haard en onze sauna op, zorgen we voor warme chocolademelk en een fles goede rode wijn en troosten we onze gasten met de gedachte dat de zon al wel achter de wolken schijnt.