Stuur een reserveringsverzoek

Groot Kahool


Aan de dijk

Het lichte en gerieflijke gastenverblijf is vrijstaand en werd in 2004 geheel in stijl vernieuwd. Het wordt uitsluitend exclusief aan één gezelschap verhuurd en biedt riant ruimte aan maximaal zes personen. Rondom ligt een ruime tuin waarin privacy gegarandeerd is.

Het huis bestaat uit een royale living met open keuken, hal en moderne badkamer met ligbad. Er zijn twee grote tweepersoonskamers (één beneden en één op de verdieping) en een derde slaapruimte op de entresol.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
Groot Kahool Ferwerd, Friesland

Dicht tegen de dijk van de Waddenzee aan, torent Groot Kahool statig boven het vlakke Friese land uit. In de winter bevolken grote aantallen wilde ganzen het land rondom en ook de rest van het jaar is dit bij uitstek de plek waar allerlei soorten (trek)vogels zich thuis voelen. In het uitgestrekte kweldergebied Het Noorderleeg is het goed wandelen. Leeuwarden en Dokkum liggen vlakbij en dagtochten naar Ameland en Schiermonnikoog zijn moeiteloos te ondernemen. In Leeuwarden ligt golfbaan de Groene Ster (18 holes).

Historie

Deze authentieke kop-hals-romp boerderij met karakteristiek koetshuis mag een monument van formaat worden genoemd. Want Groot Kahool werd al in 1783 gebouwd. Hoewel recentelijk gerestaureerd ademt het gebouw nog dezelfde authenticiteit als toen. Temeer omdat het omgeven wordt door een gracht en de stokoude boomgaard wordt omringd door een parkachtig aangelegde tuin.

Groot Kahool Folly Malda
Kahoolsterlaan 2
9172 AN Ferwerd
Friesland
Nederland
+31 6 10382456
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Groot Kahool

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 800 per week voor het hele huis.
  • € 130,- per nacht op basis van 2 personen.
  • Elke volgende persoon € 10,- extra. 
  • Midweek ma. t/m vr.€550
  • Weekend, vr. t/m ma.€400

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek