Porta Superia


Er zijn een heleboel redenen om hier te verblijven

Vijf voorname en sfeervolle kamers in een Art Deco huis op wandelafstand van het historisch centrum van het prachtige Mechelen (aartsbisdom van België en hoofdstad van de Nederlanden in de 16e eeuw ten tijde van Margaretha van Oostenrijk). Klinkt goed toch?

Laten we beginnen met de kamers. Die mogen er zijn er hebben allemaal hun eigen naam én verhaal, maar zijn alle vijf verschillend. Behalve Suite Lady Margareta, die groot genoeg is voor vier gasten, zijn ze tweepersoons. Alle mogelijk modern comfort is er standaard, de bedden zijn van zeer goede kwaliteit en de badkamers compleet. Alle kamers zijn op de verdiepingen en kijken uit op de tuin aan de achterzijde óf op de straat waar het overigens heerlijk stil is. In die tuin, waar ook de huiskippen scharrelen, kun je op mooie dagen genieten van je fantastische ontbijt of van een glaasje in de namiddag. Als het weer het niet toelaat ontbijt je in de sfeervolle omtbijtkamer.

Rest ons nog te melden dat Porta Superia sinds 2022 de trotse eigenaar van een Green Key is: een internationaal duurzaamheidslabel voor de toerisme- en recreatiebranche, dat uitbaters beloont die een ambitieus duurzaamheidsbeleid voeren, waardoor de milieu-impact van jouw verblijf of bezoek beperkt blijft.

Type

B&B

Max. capaciteit 12
Porta Superia Mechelen, Antwerpen

Je kunt het rivierenlandschap en de verschillende natuurgebieden rondom Mechelen verkennen met de fiets of te voet en klimmen tot je kuiten er pijn van doen op de St. Romboutstoren. Je kunt in de omgeving ook vogels spotten. In de stad zelf vind je verschillende binnentuinen en heuse parken waarvan het Vrijbroekpark dat bij je B&B om de hoek ligt het grootst is. Stadswandelingen zijn er te kust en te keur. En dan hebben we het over de diverse bijzondere gebouwen, de musea, het winkelaanbod en het aanbod op culinair gebied nog niet eens gehad. Genoeg te doen en te beleven dus.

Historie

Porta Superia is een afgeleide van de Latijnse benaming van de Brusselse Poort in Mechelen, de Porta Superio, ofwel de oudste en belangrijkste toegangspoort tot de stad, die dichtbij Porta Superia B&B gelegen is. Omdat de B&B ook wel een beetje een toegangspoort tot de stad is, was de naam snel gekozen. De eigenaren Kurt en Michael zagen in Porta Superia een lang gekoesterde droom uitkomen. In 2020 verhuisden ze naar hun statige en elegante Art Deco herenhuis met tuin nadat ze het pand eerst grondig hadden gerenoveerd.

Porta Superia Kurt en Michael
Leopoldstraat 26
2800 Mechelen
Antwerpen
België
+32 15 390133
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Porta Superia

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Kamers vanaf € 125,- per nacht voor 2 personen exclusief ontbijt.
  • Suite vanaf € 155,- per nacht voor 2 personen exclusief ontbijt.
  • Bezoek onze website om onze beschikbaarheid en prijzen te raadplegen

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's