Wie niet van allure houdt kan hier maar beter wegblijven. Want zeg nou zelf! Een voorname villa, één van de mooiste huizen van de stad ook nog, pal aan het water - in het water zelfs - met zicht op de citadel en het Waalse parlement, daar waar de Maas en de Samber elkaar omarmen, tussen de pont de Jambes en de pont des Ardennes, en dan ook nog eens op een steenworp van het historisch centrum van Namen, met al haar restaurants, winkels en musea. Ja toch?
Je kunt hier kiezen uit drie kamers, of eigenlijk suites. Baden in luxe kun je in alle drie. Al is de een wat groter dan de andere en kijk je hier eens uit op de rustige binnentuin en daar op de citadel of de samenvloeiing van de rivieren. Sfeervol zijn ze ook alle drie, terwijl het slaapcomfort zonder uitzondering top is en de badkamers super compleet en romantisch. De grootste kamer heeft ook een privé terras.
Het ontbijt met veelal streekproducten wordt met zorg en liefde bereid en geserveerd in de majestueuze ontbijtruimte aan de Maas.
De bibliotheek ademt de sfeer van de vroeg-twintigeeuwse literaire en artistieke kringen. Hier kun je dan ook tot rust komen met een drankje. En dan is er ook nog eens de charmante stadstuin om van te genieten zodra het weer dat toelaat.
Namen is de hoofdstad van Wallonië en mag zich verheugen in een centrale ligging op 30 minuten van de luchthavens van Brussel, Charleroi Sud en Luik en aan de waterverbinding tussen Amsterdam, Luxemburg en Keulen. Deze ‘slimme’ stad staat op nummer twee in het klassement van de ‘smart cities’ van België en blaakt van de innovaties op het gebied van toerisme, cultuur en economie. Al die moderne snufjes gaan hand in hand met het oude Namen, dat met zijn 3 km autovrije straten liefhebbers van kunst, geschiedenis en watersport in verrukking brengt. Fijnproevers zullen niet teleurgesteld zijn: Namenaars houden van lekker eten!
HistorieEen voorname villa, een oude villa, één van de mooiste huizen van de stad ook nog, pal aan het water - in het water zelfs - en met zicht op de citadel en het Waalse parlement, daar waar de Maas en de Samber elkaar omarmen. Natuurlijk werd hier in de loop der eeuwen nogal eens verbouwd en gerenoveerd. Maar aan de sfeer van weleer deed dit allemaal niets af. Gelukkig maar.