Hof ter Heebeke


Proef met alle zintuigen

‘Diep verscholen in de wondere Westhoek ligt het Hof ter Heebeke. Aan de rand van de verdronken hooilanden langs de Heidebeek, een zijwatertje van de IJzer, ademt alles rust uit.’ Zo heet de website je welkom waarna je meteen verkocht bent.

De twee ruime gastenkamers zijn in het woonhuis. Authentiek en romantisch van sfeer, geliefd door koppels en rustzoekers, compleet met al het nodige hedendaags comfort als wifi, tv, minibar, haardroger. De kamers zijn allebei voor twee personen en bieden allebei extra ruimte aan een derde persoon of twee kinderen en een babybedje kan worden bijgezet. Uiteraard is er ook voor elke kamer een eigen complete badkamer.

Het ontbijt wordt in het binnenhuis geserveerd en bestaat uit ambachtelijke hoeveboter, boerenyoghurt, hoevekazen, romige melk, verse eitjes, zelfbereide confituur, gevarieerd fruit en ovenvers gebakken brood. In de ontbijtruimte kun je zelf naar hartenlust thee en koffie zetten en bij mooi weer ontbijt je lekker buiten. Eveneens voor mooie dagen is er ook de heerlijke zwemvijver die één is met het landschap rondom. Daarnaast is er de hot tub die ook in de winter kan worden gebruikt.

In het ovenhuis kwam een bar waar gezamenlijk lekker kan worden gekeuveld onder het genot van een streekbiertje op het terras met uitzicht op de vlindertuin.

En dan zijn er nog de beesten van het huis: kippen, Juliaan de haan, een kudde schapen en geitjes, poezen, hond Myre en de Vlaamse paarden die je graag meenemen voor koetstocht door de natuurpracht van de groene IJzervallei.

 

Type

B&B

Max. capaciteit 8
Hof ter Heebeke Stavele (Alveringem), West-Vlaanderen

In de Westhoek kan worden gewandeld en gefietst, paardgereden en gevaren. Ook gastronomen kunnen hier hun hart ophalen, terwijl de unieke biercultuur beroemd is. Stavele is omringd door cultuurhistorische steden als Poperinge met zijn hoppe, Ieper en Diksmuide met hun oorlogsverleden, Lo met zijn Caesarsboom en Veurne nabij de kust. Badplaats Koksijde, Oostduinkerke, Nieuw-poort, Sint-Idesbald liggen op 20 km. Bovendien ben je in een mum van tijd in noord Frankrijk waar allerlei kustdorpjes te bezichtigen zijn.

Historie

Deze vierkantshoeve stamt uit de 19e eeuw en gaat al generaties terug in dezelfde familie. Elke generatie tekende voor onderhoud en vooruitgang, maar de sfeer van toen bleef onveranderd.

Hof ter Heebeke Familie Bonnez-Maes
Meersdreef 1
8691 Stavele (Alveringem)
West-Vlaanderen
België
+32 57 400373 of +32 478 512834
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hof ter Heebeke

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 120,- per nacht voor 2 personen, inclusief ontbijt.
  • € 165,- voor 3 personen.
  • Voor kinderen en bij een verblijf van meer dan twee nachten gelden gereduceerde tarieven.
  • Huisdier € 10,- per nacht.
  • Stalling, wei en piste paard: € 20,- per nacht.
  • Gebruik hottub € 100,-.

Arrangementen

Genieten te Lande

Graag stellen we u ons tweedaags verwenweekend 'Genieten te Lande' voor:


(twee overnachtingen -  enkel in het weekend - prijs: € 570,- 2p



De aankomstdag:

De kaarsjes branden in het binnenhuis of we zoeken de schaduw op onder het overdekt terras in de Vlindertuin. Bij een dampende kop koffie of thee, een fris streekbiertje maken we kennis vanaf 16u. 's Avonds worden de voetjes lekker onder de tafel geschoven worden voor een aperitiefje, een huisbereide schotel met een flesje wijn, een koffietje met versnapering.


De volgende dag:

Na een nachtje zoete dromen staat er u een heerlijk, ambachtelijk ontbijt te wachten. Op een rustig plekje in de ochtendzon kan er nagenoten worden van een lekker tasje koffie en een krantje. Afhankelijk van uw voorkeur, trekt u er -gewapend met een goed gevulde picknick- te voet of per fiets  op uit (een niet-elektrische fiets staat voor u klaar - elektrisch kan op aanvraag) in de ongerepte IJzervallei. Avontuurlijke zielen wagen een ritje op de tandem. Een begeleidende wandel- of fietskaart of een voor u persoonlijke uitgestippelde fietstocht gidsen u door het weidse landschap. De Westhoek voordeelpas biedt u tal van reducties aan bij bezienswaardigheden in de streek.


Bij het boeken van het Verwenarrangement kan er gekozen worden voor een twee uur durende off-road koetstocht met  gastheer als menner en gastvrouw als groom doorheen de Puydebroeken of  voor een ongelimiteerde puur natuur wellness beleving in de houtgestookte hottub met zwemvijver in de vlindertuin. De combinatie van het warme water en de koude buitentemperaturen en fris water, is erg gezond en uitermate ontspannend. Bij beide keuzes horen er uiteraard bubbels en toebehoren (dekentjes, een zonnehoed, slippers, handdoeken, badjassen). We overleggen vooraf wel eventjes wanneer de koetstocht of hottub sessie best doorgaat, afhankelijk van de weergoden.


's Avonds verwacht de Chef van een gezellig en nabijgelegen restaurant u op voor een culinair 3-gangen 'Verwenmenu Hof ter Heebeke' om duim en vingers van af te likken.


De vertrekdag:

Lekker uitgeslapen, wacht een verkwikkend ontbijt u opnieuw op. Tegen de middag zwaaien we elkaar uit. Verwend en wel ...


Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's