Niet moeilijk doen


Gepubliceerd op: 29/01/2023

‘In 2002 verhuisde ik met mijn man en kinderen onze droom achterna naar Frankrijk om een vervallen gehucht om te toveren tot een vakantiedomein met meerdere gîtes. Of dat aanpoten was? Meer dan, moet ik achteraf bekennen. In 2018 werd ik getroffen door een hersenbloeding. Ik was toen 49 jaar. Ik had al die jaren geleefd met die enorme drive van maar doorgaan en niet moeilijk doen. Als de kinderen het maar goed deden, Rolf en ik zorgden dat bedrijf en gezin draaide, de gasten een gouden tijd beleefden, dan kwam ik later wel. Daar ging ik voor, dat kon ik wel aan (zonder al te veel te kijken naar mijn eigen balans en selfcare, gewoon doorgaan!).

En toen werd ik dus overvallen door een hersenbloeding met volledige linkszijdige verlamming. Mijn leven kwam, van de ene op de andere dag, even stil te staan. Het voelde alsof er een tsunami over dat leven was heen gespoeld. Letterlijk. Ik moest echt alles loslaten. Een periode van veel aan anderen overlaten, terwijl afhankelijkheid een woord was dat ik niet graag hoorde. En leren accepteren dat er niets anders opzat dan me volledig op mijn herstel te focussen en dát betekende weer leren lopen!’

Dit fragment komt uit ‘Dagboek van een Gastvrouw’ – Onthullende zoektocht naar goed voor jezelf zorgen in een wereld vol torenhoge verwachtingen'. Het boek is geschreven door Nelleke Griffioen en een regelrechte aanrader voor iedereen die van gastvrijheid zijn of haar vak heeft gemaakt. Nelleke runt met haar man vakantiewoningen en is naast gastvrouw ook coach en auteur.

Het bovenstaande verhaal gaat over Karen Kommer van Boulède. Dit fantastische vakantiedomein is sinds kort bij Erfgoed Logies aangesloten. Het gaat inmiddels stukken beter met Karen. Gasten van Boulède kunnen desgewenst ‘health en healing retreats’ volgen die zij o.a. samen met haar dochter Danne organiseert. Karen wil graag op die manier haar eigen ervaringen met persoonlijke ontwikkeling en haar weg terug naar herstel en gezondheid delen met iedereen voor meer balans en selfcare. De plek is daarin haar "tool for happiness"