Boulède


Homes, hearts, happiness

Op een heuvel met prachtig uitzicht over de glooiende omgeving en het vlakbij gelegen middeleeuwse vestingplaatsje Monflanquin, wacht privégehuchtje Boulède op je. Een prachtig vakantiedomein met vijf stoere gîtes waar veel details van weleer – de schouwen, vloeren en oude houten balken - nog  zichtbaar zijn.

De vakantieverblijven zijn ruim en sfeervol, met voor ieder huis een eigen overdekt terras, goede keuken en gezellige living, slaapkamers met comfortabele bedden en één of meerdere badkamers. Er zijn drie zespersoons gîtes, een huis voor acht personen en een XL-vakantiewoning voor tien personen. Twee van de vijf woningen zijn rolstoeltoegankelijk.

Het hele terrein is een groen (speel)paradijs met twee grote omheinde zwembaden – met ruime terrassen met zon/schaduw, stoere picknick/loungetafels en hangmatten om heerlijk in weg te dutten.

Vlakbij Boulède, in het historische dorp Monflanquin (Un des Plus Beaux Villages de France), kun je via dezelfde eigenaren ook een heerlijk dorpsappartement boeken waar je ook ontbijt kunt genieten en verder gebruik kunt maken van alle failiteiten van  Boulède - zwembaden, massage, table d'hote, schilderatelier. Het minimumverblijf voor het appartement is twee nachten.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 36
Boulède Monflanquin , Lot et Garonne

Boulède ligt vlak bij het middeleeuwse dorpje Monflanquin tussen de rivieren Dordogne en Lot, in het noorden van de Lot-et-Garonne (ook wel ’t best bewaarde geheim van Zuid-West Frankrijk genoemd). Door de rivieren is de omgeving groen. De streek, op een steenworp afstand van de bekende Dordogne, combineert een schitterend en waterrijk heuvellandschap van zonnebloemvelden, fruitboomgaarden, weilanden, akkers en bos met authentieke middeleeuwse dorpen en kastelen en een rijke gastronomie. Niet voor niets noemt men het ook wel liefkozend hét Toscane van Frankrijk. De grotere plaatsen in de buurt zijn Bergerac en zijn vliegveld (geserviced door Transavia en Ryanair voor Nederlandse en Belgische gasten), Périgueux, Agen en Cahors. Ook Toulouse en Bordeaux liggen op een kleine 2 uur rijden en zijn meer dan een bezoekje waard. Karen schreef diverse blogs op webazine Frankrijk.nl over deze stad.

Historie

In vervlogen tijden was Boulède een oud ambachtsliedendorpje, waar diverse plattelandsambachten werden uitgeoefend, zoals : een smid (forgeron), een kuiper (tonnelier), een wijnboer (vigneron), een timmerman (menuisier) en een een naaister (couturière). De huidige namen van de vakantiewoningen verwijzen naar deze hardwerkende bewoners van weleer. De kleinzoon (destijds ruim 80 jaar oud) van de smid bracht af en toe nog wel eens een bezoekje en vertelde de mooiste verhalen over zijn herinneringen aan Boulède, in gezelschap van zijn even oude vriend Julien én onder het genot van een Pastis. Daarna was het vanaf de oorlogsjaren, 1942 tot 2002, zestig jaar familiebezit van de Noordfranse famille Decroix en zijn nazaten. Rolf en Karen kochten  het gehuchtje destijds in 2002 dan ook van een delegatie van 14 erfgenamen. Heel geregeld komt een familielid even kijken of zelfs vakantievieren op hun voormalige familiedomein. Als de muren konden praten zou elk huis zijn eigen uitgebreide verhaal hebben. Verhalen die spelen in lang vervlogen tijden toen hier nog geen vakantie werd gevierd, nog niet was gerenoveerd en Rolf en Karen nog niet de eigenaren waren.

Boulède Rolf en Karen
192 Chemin de Boulède
47150 Monflanquin
Lot et Garonne
Frankrijk
+33 6 75353800
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Boulède
Memorable stay (5/5) Geplaatst op 2023-01-11

We enjoyed a lovely stay in a true 'hameau" near the midieval town of Monflanquin. The quiet property offers privacy and everything one desires during a week of vacation, including two pools. The area is great for walks, long distance runs and (off road) biking. Thanks Karen & Rolf for your kindness, you are two amazing hosts! Best, AJ and family

Ultiem genieten (5/5) Geplaatst op 2023-01-10

Wij zijn met ons gezin nu twee keer op Boulède te gast geweest en beide keren hebben we echt heel erg genoten! Boulède is een plek waar er even geen tijd is. Waar je tot rust komt, waar de kinderen alle ruimte hebben om veilig te kunnen spelen en volwassenen heerlijk kunnen ontspannen. Daarnaast een heerlijk onderkomen, met een mooie complete keuken, heerlijke bedden, prima badkamers en alles netjes schoon en heel goed onderhouden. Rolf, Karen en de meiden zorgen er voor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je verblijf. Een welkomstmaaltijd die voor je klaar staat bij aankomst, de heerlijke Table d'hotes, de broodservice.. Maar vooral hun gastvrijheid! Onze meiden zijn dol op hen allemaal en wij net zo! Wij komen hier daarom heel graag weer!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • 3 x Zespersoons gîtes van € 975,- tot € 2.175,- per week en € 625,- tot € 850,- per weekend.
  • 1 x Achtpersoons gîte van € 1 125,- to € 2 375,- per week en € 725,- tot € 925,- per weekend.
  • 1x Tienpersoons gîte van € 1.375,- tot € 2.675,- per week en € 875,- tot € 1.075,- per weekend.
  • Bij de huursom is bedlinnen inbegrepen, de bedden zijn opgemaakt bij aankomst.
  • Exclusief eindschoonmaak, boekingskosten, huur van badlinnen en belastingen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's