Schloss Lütetsburg


Een kasteel met park en golfbaan

In het uiterste noorden van Ost-Friesland, met de Noordzee op slechts acht kilometer afstand, ligt Lütetsburg dat haar naam te danken heeft aan het gelijknamige kasteel met bijbehorend kasteelpark in de stijl van een Engelse landschapstuin. In het park, met meer dan 150 verschillende bomen en struiken, vogels van allerlei pluimage en tal van bezienswaardige historische gebouwen, kan eindeloos en naar hartenlust worden gewandeld. Daarna wacht een bezoek aan het Schlosspark café in de voormalige kas waar u onder het groene dak van oude wijnstokken of op het zonneterras van een lekker drankje met iets erbij geniet. Of aan Restaurant Schatthuus waar u terecht kunt voor een uitgebreide lunch of uit de kunst diner. En dan is er ook nog de negen holes golfclub horend bij en grenzend aan het kasteel(park).

Maar bovenal is Schloss Lütetsburg een verrukkelijke plek voor een weekend of weekje weg. Daartoe zijn drie appartementen beschikbaar. Twee grenzend aan de golfbaan met prachtig uitzicht over het groene landschap, geschikt voor vier of voor zes volwassenen en twee kinderen en licht en modern ingericht. Tot en met goed geoutilleerde keukens, slaap-, bad- en woonkamers en privé tuin met zonneterras inclusief tuinmeubelen en barbecue. Het derde appartement is gevestigd in de buitenste vestingmuur van het kasteel en ziet uit over de slotgracht. Dit appartement, uiteraard ook voorzien van alle mogelijk comfort en geschikt voor twee tot vier personen, is ingericht met antiek meubilair en biedt onder meer ook een open haard.

Voor de liefhebbers van puur natuur zijn er bovendien drie romantische boomhutten op het landgoed. Groot genoeg voor vier personen, warm ingericht en compleet met keuken, zithoek, slaapkamer en badkamer.

Schloss Lütetsburg organiseert regelmatig evenementen als zomerconcerten of kerstmarkten, een actueel overzicht treft u op de website.

Type

Vakantiehuis, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 30
Schloss Lütetsburg Lütetsburg, Nedersaksen

Oost-Friesland is een streek in het uiterste noordwesten van de Duitse deelstaat Nedersaksen en grenst zowel aan de Waddenzee als aan de provincie Groningen. Tot het gebied behoren ook de Oost-Friese Waddeneilanden. Belangrijke plaatsen zijn Aurich, Emden, Leer, Norden en Wittmund. In het kasteelpark horend bij het kasteel kan heerlijk worden gewandeld, maar ook daarbuiten nodigt de natuur tot wandelen, fietsen of watersporten. Cultuur is hier ook volop te vinden. Evenals vertier en gastronomie.

Historie

Het kasteel van Lütetsburg is een slotburcht die al generaties lang wordt bewoond door de families Inn- en Knyphausen. De huidige kasteeleigenaren zijn Tido Graf zu Inn- & Knyphausen met zijn vrouw Margareta en hun vier kinderen De historie van het kasteel gaat terug tot de 15e eeuw. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd de burcht verwoest door een brand en daarna herbouwd. Compleet met dikke muren, een diepe slotgracht en twee torens. Op twee pilaren naast de toegangsbrug waakt het heraldische dier – een stenen leeuw – over de bewoners van het kasteel.

Schloss Lütetsburg Tido Graf Knyphausen
Landstraße 36
26524 Lütetsburg
Nedersaksen
Duitsland
+49 4931 9300431
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Schloss Lütetsburg

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Appartementen:

  • Vanaf € 120,- per nacht voor 3 personen, € 130,- per nacht voor 4 personen of € 190,- per nacht voor 6 personen.
  • € 20,- per nacht voor elke volgende persoon in hetzelfde appartemen.
  • Van april tot oktober minimale huur van 1 week.
  • Rest van het jaar minimaal 3 nachten.

Boomhutten:

  • € 195,- voor 2 personen en 2 nachten.
  • Korting vanaf 3 nachten.
  • € 20,- per nacht voor 3e en 4e persoon.

Alle prijzen zijn exclusief schoonmaakkosten en huur bedlinnen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's