Au Chapitre


Aan de voet van de Franse Ardennen

Rozoy-sur-Serre zegt je hoogstwaarschijnlijk niets, maar eenmaal ingecheckt in dit bijzondere herenhuis zal je de naam niet licht meer vergeten. De reis gaat overigens naar Noord-Frankrijk - op zo’n 3,5 uur rijden van Utrecht - waar je dit dorp aan de rand van de Franse Ardennen, in een totaal andere wereld, tegenkomt. Vijf fijne kamers zijn er. Groot, licht en kleurrijk, met hun eigen ingang om privacy te garanderen en voorzien van alle hedendaags comfort. Wat wil zeggen ruime badkamers met inloopdouche, bedden waar je uitgerust in wakker wordt, tv en wifi. Ook koffie en theezetfaciliteiten zijn standaard aanwezig.  Dankzij de grote ramen kijk je riant uit op het oude deel van het dorp. Om ervoor te zorgen dat je niet wakker wordt van de opkomende zon heeft iedere kamer elektrische rolluiken. De kamer op de begane grond is bovendien geschikt voor gasten die minder goed ter been zijn.

Het ontbijt wordt geserveerd in de salon. Met brood en croissants van de plaatselijke bakker die nog ambachtelijk bakt in zijn houtoven, vruchtensap, huisgemaakte jam, kaas, vleeswaren, yoghurt en goede koffie en thee. Wie ‘s avonds mee wil eten, kan rekenen op een (h)eerlijke diner. Gastheer Jan, die voorheen chef-kok was in een gerenommeerd restaurant in het dorp, staat achter de kachel en kookt met verse streekproducten uit het seizoen.

Als het weer dat toelaat worden ontbijt en diner geserveerd op de besloten binnenplaats.

Voor liefhebbers staat een jacuzzi in de heerlijk grote tuin met onder meer fruitbomen. Loungen kan in de overdekte salon of op een van de terrassen.

Type

B&B, Boutique Hotel

Max. capaciteit 10
Au Chapitre Rozoy-Sur-Serre, Aisne

Au Chapitre ligt in de oude kern van het dorp - het 'chapitre' genaamd. De omgeving is landelijk en de heuvels van de Thiérache, met afwissend dorpjes en eindeloze vergezichten, lopen over in de Franse Ardennen die uitermate geschikt zijn om te wandelen, fietsen en te genieten van de rust. De landbouw en veeteelt bepalen al eeuwenlang het beeld van weilanden gescheiden door riviertjes en lage heggen, waardoor het geheel een liefelijk aanzien heeft. Champagnestad Reims is nabij en een bezoek meer dan waard.

Historie

Deze voormalige notariswoning is enige eeuwen oud. De huidige eigenaren, een Nederlands echtpaar, tekenden voor de renovatie. Daarbij was het streven om de oude sfeer van het huis te laten bestaan naast het comfort van de 21 eeuw.

Au Chapitre Jan en Monique
30, Place du Chapitre
02360 Rozoy-Sur-Serre
Aisne
Frankrijk
+33 7 86 027708
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Au Chapitre
top weekend (5/5) Geplaatst op 2023-04-17

We hebben een top paasweekend gehad in zeer goed gezelschap.!Lekker eten van eerste tot laatste dag.Zeer mooie kamer..Je kan er mooie wandelingen doen in rustige omgeving.Jan en monique zijn geboren om mensen te verwennen.We komen zeker nog terug.

Oud en nieuw arrangement (5/5) Geplaatst op 2023-04-03

Wij mochten met oud en nieuw gebruik maken van de paarse kamer, met onze hond Daantje. Wat een feestje was dit en wat een perfect onthaal en gastvrijheid staat hoog in hun vaandel. Ook waren de andere gasten (allemaal met hun viervoeter) gezellig en we hebben ons prima vermaakt. We zijn oudejaarsdag naar Reims geweest en daar de prachtige kathedraal bekeken en natuurlijk een glas champagne gedronken op een terras. Kortom een erg leuke ervaring!

Een Hemelse B&B (5/5) Geplaatst op 2022-12-27

Geweldige ontvangst, de klant staat centraal. Mooi oud pand wat zeer goed warm te stoken is. De eigenaar/keukenprins maakt mooie maaltijden en hapjes. Mooie prijs kwaliteit vethouding. Een topper!!

Dhr. (5/5) Geplaatst op 2022-03-07

Prachtige B&B in een vergeten streek van Frankrijk : La Thiérache. Alles is top, mooi huis, aangename en goed uitgeruste kamers, uitgebreid ontbijt met een eitje ook de table d’hôtes is lekker. Gerund door een heel enthousiast koppel. Een adresje om te koesteren.

Perfecte gastvrijheid (5/5) Geplaatst op 2022-02-07

Ervaar in de rustieke omgeving van het oude stadje Rozoy de perfecte gastvrijheid van Jan en Monique. De kamers zijn ruim en sfeervol ingericht.Jan is een prima kok en beiden kennen de omgeving door en door. Wie niet te ver wil rijden en toch de volmaakte rust zoekt hoeft niet langer te zoeken.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 80- per kamer op basis van 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Vanaf € 239,- voor 2 nachten en 2 personen, inclusief ontbijt en table d’hôtes.
  • Vanaf € 340,- voor 3 nachten en 2 personen, inclusief ontbijt en table d’hôtes.
  • Table d'hôtes € 22,50 per persoon.
  • Voor honden wordt eenmalig € 7,- in rekening gebracht.

 

Aanbiedingen

Erop uit met Dyane

Geldig: 24 Mar 2024 - 01 May 2024

Sinds kort zijn we de trotse bezitter van een volledig gerestaureerde Dyane, familie van de bekende 2CV.
Raampje open, dak open en genieten de prachtige omgeving omgeven door nostalgie.
Over rustige wegen rijdend, door het collissenlandschap van de Thiérache, ontvouwt zich steeds weer een nieuw panorama met prachtige vergezichten. We hebben verschillende routes klaarliggen, waardoor u op de mooiste plekken komt. Na een korte kennismaking met de auto overhandigen we u graag de sleutels, zodat u in uw eigen tempo aan deze onvergetelijke Franse ervaring kunt beginnen.
Om uw beleving compleet te maken, bieden we u het volgende arrangement aan:
- 2 of 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer op basis van halfpension
- Welkomsdrankje uit de regio
- 1 dag toeren met de Dyane , exclusief brandstof

Prijs 3-daagse (2 overnachtingen): 289€ voor 2 personen op basis van een tweepersoonskamer.
Prijs 4-daagse (3 overnachtingen): 379€ voor 2 personen op basis van een tweepersoonskamer.

Optie voor een goed gevulde picknickmand op uw tuftocht: 30€ voor 2 personen.

Pinksterarrangement (helaas, geen kamer meer beschikbaar....)

Geldig: 27 Mar 2024 - 01 May 2024

Ook voor het Pinksterweekend hebben we een aantrekkelijk arrangement voor u samengesteld. Niet te ver van huis en toch in een totaal andere omgeving. Een ideaal moment om te genieten van alle voorjaarskleuren en -geuren. Wilt u komen wandelen of fietsen?: de routes liggen voor u klaar. Ook zijn er in deze weekenden een aantal leuke brocantes in de omgeving. En vooral: genieten van ons prachtige huis en tuin en uiteraard heerlijk eten en drinken.
Data: vrijdag 17 mei tot maandag 20 mei

Programma:
- Aankomst op vrijdag 17 mei vanaf 15h met koffie /thee en taart. ’s Avonds serveren we u een 3-gangendiner.
- De volgende dag uiteraard ons uitgebreide ontbijt en ’s avond een 4-gangen aspergediner.
- Op zondag ontbijt, ’s avonds verrassen we u met een culinair 5-gangendiner inclusief wijnarrangement;
- Op de dag van vertrek sluiten we dit arrangement af met een heerlijke brunch.

De prijs van dit arrangement is 499€ voor 2 personen op basis van een 2-persoonskamer en 345€ op basis van een 1-persoonskamer.
We kunnen ons voorstellen dat u dit arrangement wilt verlengen. Uiteraard kan dat, 1 nacht extra op basis van halfpension (2-personen) kost slechts 115€!

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's