La Paresse en Douce


Aandacht maakt alles mooier, leuker en lekkerder

Over een landelijke ligging gesproken: B&B La Paresse en Douce (vrij vertaald 'de lieve luiheid') ligt aan een rustig weggetje aan de rand van een dorpje, tussen de schilderachtige uitlopers van de Monts du Livradois en boven de gorges van de rivier de Dore. Voor de Nederlandse eigenaren was deze plek ooit het resultaat van een lange zoektocht teneinde het roer om te kunnen gooien. Met de beslissing die ze toen namen zijn ze na bijna vijftien jaar nog elke dag dolgelukkig.

Je kunt bij Henk en Helen kiezen uit vier tweepersoonskamers. Die zijn verschillend ingedeeld maar hebben dezelfde voorzieningen en sfeer waarbij de aanwezige oude elementen bewaard zijn gebleven. Eén van die kamers is XL, wat wil zeggen meer ruimte, een grotere badkamer en een infrarood-sauna. Voor gezinnen met kinderen – vanaf 12 jaar – is het mogelijk om twee kamers met elkaar te verbinden. Naast deze vier kamers is er ook een XL-kamer voor een familie van maximaal vier personen. Deze kamer heeft een tweede kleine slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. 

De eigenaren houden ervan om gezellig te tafelen en laten hun gasten daarin graag meedelen. Daarom kun je vijf avonden per week aanschuiven aan de table d’hôtes en genieten van het door Henk bereide diner: verrassend, kleurrijk en lekker!

Eveneens om samen van te genieten is de salon – waar op koudere dagen de haard brandt -, de gezellige eetkamer waar het ontbijt en het diner worden geserveerd bij minder mooi weer en de kapel die is ingericht als bibliotheek. En dan is er nog de grote tuin die helemaal ommuurd is, de diverse terrassen, het zwembad - dat geen olympische afmetingen heeft maar prima geschikt is om af te koelen -, de tafeltennistafel, trampoline en de houtgestookte hottub.

Tegenover La Paresse en Douce vind je een heerlijk vakantiehuis met alles erop en eraan om het vier gasten aan niets te laten ontbreken.

Type

B&B

Max. capaciteit 14
La Paresse en Douce Tours sur Meymont, Auvergne

De Auvergne is een wonderschoon vakantiegebied in het midden van Frankrijk waar het hele jaar door voor iedereen wel iets valt te beleven. De typisch Franse dorpjes, de prachtige en zeer afwisselende natuur en indrukwekkende cultuur, wijn en spijs… er is voor ieder wat wils. In de buurt zijn twee regionale natuurparken met een grote variatie aan prachtige natuurlandschappen en een enorme rijkdom aan dieren en planten. Je kunt je er vergapen aan valleien, vulkanen, bergtoppen, rivieren en zacht glooiende landschappen. Voor golfers wachten verschillende banen, in de rivieren kan worden gezwommen, gevist of gekanood en ook liefhebbers van kastelen, kerken, musea, markten en brocantes komen hier goed aan hun trekken.

Historie

Deze maison d’hôtes is een stoer, eeuwenoud, groot huis met een geheel ommuurde tuin. Gerestaureerd en met gevoel voor traditie omgebouwd tot een plek waar het prettig toeven is. Het oudste gedeelte van het huis dateert uit circa de 17e eeuw en is lange tijd in gebruik geweest als klooster. In de 19e eeuw had een notaris zich hier gevestigd en later was het huis in handen van particulieren. Er zijn vele mooie details bewaard gebleven en/of weer tevoorschijn getoverd bij de restauratie van het pand.

La Paresse en Douce Henk en Helen Slik
Chemin de la Planche 1 (Le Bourg)
63590 Tours sur Meymont
Auvergne
Frankrijk
+33 9 64396093
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van La Paresse en Douce

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 95,- per kamer per nacht op basis van 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Familiekamer vanaf € 135,- per nacht inclusief ontbijt.
  • Vakantiehuis (max 4p) vanaf € 1000,- per week

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's