Château Beauregard d’Égleny


Idyllisch zomerkasteeltje aan marktplein

Net voor de eeuwwisseling kochten Jean & Nelleke een oude Franse Maison de Maître als vakantiehuis. Maar Jean wilde als kind al kasteelheer worden, dus werd kort daarop de jacht op een kasteel geopend. In 2005 komt zijn droom uit in het idyllische zomerkasteeltje aan het marktplein van het dorpje Egleny. Tegelijkertijd gaat nog een wens in vervulling: een chambres d’hôtes in de Bourgogne.

De twee poortgebouwen worden gerenoveerd en krijgen ieder hun eigen naam. In Maison Cocagne komen vier charmante chambres d’hôtes - ieder met eigen toilet en badkamer en een aparte séjour om met z’n allen van te genieten. Het tweede gebouw, Maison de la Porte Cochère, wordt een gîte voor twee tot acht gasten. Met vier slaapkamers, waarvan drie met douche, een aparte badkamer, drie toiletten, een séjour, een volledig geëquipeerde keuken en een overdekt privé-terras.

Behalve dat er in de eetsalon van het kasteel een goed ontbijt wordt geserveerd, kan er ook worden geopteerd voor tables d’hôtes. Daarbij staat Jean graag achter de kachel en maakt Nelleke een feestje van het dekken van de tafel, compleet met antieke serviezen.

Achter het Château wacht het park met zijn eeuwenoude bomen. Het terras nodigt uit voor een kopje koffie of glaasje in de zon en voor ieders vermaak is er jeu de boules en petanque, een tennistafel, dartspel en sjoelbak. De indoor wellness heeft een infrarood sauna en een grote Spa. Autotrips naar de wijngaarden van de Chablis, de Auxerrois of de Sancerre, met onderweg een lunch bij een typisch Frans restaurant worden door Jean & Nelleke georganiseerd.

Type

B&B, Vakantiehuis, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 16
Château Beauregard d’Égleny Égleny, Bourgogne

Het dorpje Égleny ligt in de Bourgogne met tal van authentieke dorpen, uitgestrekte bossen, enkele meren, musea, kastelen, brocantemarkten en zomerconcerten. Vlakbij is een prachtige 18-holes golfbaan, een tennisbaan en drie zwembaden. Uitgezette mountainbikepaden kruisen het marktplein van Egleny. Net als verschillende gemarkeerde wandelroutes. De historische stad Auxerre is een bezoek meer dan waard. Net als het dorp Saint-Fargeau Voor autosportliefhebbers is het interessant om het circuit Magny-Cours te bezoeken.

Historie

Het zomerkasteeltje van Égleny is gebouwd in 1865 ten tijde van Koning Napoleon III en heeft een bijzondere ligging direct aan het marktplein. De gevel van het Château en de twee torentjes zijn vormgegeven in neo-renaissance bouwstijl en staan onder bescherming van de Franse monumentenzorg. Inmiddels zijn het kasteel en de twee poortgebouwen volledig gerestaureerd en gerenoveerd waarbij de authentieke elementen in originele staat en in volle glorie werden hersteld. 

Château Beauregard d’Égleny Jean en Nelleke Dols
6 Place du Marché
89240 Égleny
Bourgogne
Frankrijk
+31 6 51114221
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Château Beauregard d’Égleny

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • B&B € 110,- per kamer per nacht voor 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Gîte voor 2 tot 8 personen € 490,- per week op basis van 2 personen.
  • Als groepsaccommodatie voor 10 tot 16 personen € 1.470,- per week voor 10 personen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's