Château du Tirondet


Waar stilte, natuur en gastvrijheid elkaar ontmoeten.

Château du Tirondet, een landgoed van ruim 27 hectare met een ruime tuin die wordt omsloten door weilanden waar de Charolais koeien lopen, is een heerlijke plek om even helemaal tot rust te komen en weer op te laden. Het domaine ligt in de rustige Creuse, het 'France profonde'. 

Het landgoed is omgetoverd tot een kleinschalig vakantiedomein. Je kunt kiezen uit meerdere luxe en volledig uitgeruste vakantiehuizen met veel privacy. Alle comfort om jou een onvergetelijke tijd te bezorgen is aanwezig. De gîtes variëren van twee- tot zevenpersoons.

Vanuit de tuin loop je meteen het 13 hectare grote privébos met diverse wandelpaden in, waar je vrij kunt wandelen. Om echt te onthaasten is er het verwarmde zwembad (geopend van 1 mei tot 15 september) en het terras waar je verschillende dagen van de week kunt aanschuiven voor een maaltijd. Ook is er een broodjes- en ontbijtservice met iedere ochtend vers brood, croissantjes of een goedgevulde ontbijtmand.

In het hoogseizoen (juli en augustus) kun je per week reserveren, met aankomst op zaterdag. We heten je dan welkom met een buffet met soep, brood, kaasjes en salades, zodat je na de reis niet meer zelf voor eten hoeft te zorgen. Buiten het hoogseizoen kun je van maandag tot en met zaterdag aankomen en is de verblijfsduur minimaal twee nachten. 

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 25
Château du Tirondet Sannat, Creuse

Midden in het hart van Frankrijk vind je nog het echte Franse boerenland van de Creuse in, waar het massatoerisme nog onbekend is en dat zich kenmerkt door de vele heggetjes en kleine meertjes die je tegenkomt tussen de kasteeltjes, landhuizen en kleine dorpjes. Het dichtstbijzijnde dorpje Sannat heeft een kleine buurtwinkel, gerund door vrijwilligers voor wat kleine boodschappen en lokale producten zoals kaasjes, jam, honing en bier. Op minder dan 15 kilometer rijden liggen wat grotere dorpen met supermarkten, winkels, restaurants en marktjes.

Historie

De historie van dit adellijke landgoed - compleet met kapel, oude pachterswoningen, landhuis, oud bakhuis met intacte broodoven en diverse schuren - gaat eeuwen terug en kende verschillende eigenaren en bestemmingen. Het oorspronkelijke château is tijdens de franse revolutie neergehaald en het twee château moest rond het jaar 1850 plaatsmaken voor het huidige ‘maison bourgeoise’, de naam Château du Tirondet is al die tijd gebleven. Tegenwoordig kun je er heerlijk genieten van een zorgeloze en rustige vakantie in één van de gîtes.

Château du Tirondet Guido en Priscilla de Visser
Le Tirondet
23110 Sannat
Creuse
Frankrijk
+33 5 19 95 00 37
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Château du Tirondet

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Gîte voor 2 personen vanaf € 90,- per nacht.
  • Gîte voor 4 personen vanaf € 115,- per nacht.
  • Gîte voor 5 personen vanaf € 145,- per nacht.
  • Gîte voor 7 personen vanaf € 175,- per nacht.
  • Minimum verblijf 2 nachten.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's