Stuur een reserveringsverzoek

De Duiventoren


Duiventoren annex beheerderswoning

Gelegen op een ommuurd terrein is De Duiventoren een knusse plek voor vier gasten. Het huis is ook zeer geschikt om buiten het seizoen te huren.

Deze authentieke duiventoren is, samen met de aangrenzende oorspronkelijke beheerderswoning, verbouwd tot een comfortabele en sfeervolle vakantiewoning. Met twee slaapkamers in de toren, een badkamer in het tussengedeelte, een complete keuken met eetgedeelte en een ruime zithoek.

Op het terrein staat ook het grote familiehuis Pouxoy dat ruimte biedt tot negen personen. Beide huizen zijn zodanig gesitueerd en aangepast dat de privacy voor de bewoners optimaal is.

Het op het terrein gelegen zwembad ligt op ruime afstand van beide huizen en wordt door de bewoners van beide huizen gebruikt. De in een open schuur opgestelde tafeltennistafel is eveneens voor gezamenlijk gebruik.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
De Duiventoren Lalbenque, Lot

De Duiventoren ligt in de Quercy Blanc, in een gehucht 20 km ten zuidoosten van de wijnstad Cahors. De rustige omgeving is licht heuvelachtig en leent zich prima voor wandel- en fietstochten en buitenritten te paard. Een kleine 30 km verderop is een 9-holes golfbaan. Het gebied staat onder andere bekend om de vondst van truffels. Ook minder sportief ingestelde gasten zullen zich in deze streek goed vermaken. Steden als Toulouse, Albi, Cordes en Montauban bieden tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Het dichtstbijzijnde dorp is Lalbenque (4,5 km). Hier zijn alle dagelijkse levensbehoeften verkrijgbaar.

Historie

De Duiventoren was oorspronkelijk een op zichzelf staand gebouw, gedeeltelijk bestemd voor vee en opslag en vooral ook voor het houden van duiven (mest en vlees). Het bezit van een duiventoren was vroeger een teken van welstand. Toen de huidige eigenaren, het Nederlandse echtpaar Addy en Willem Hollander, het complex kochten stond er naast de duiventoren nog een verwaarloosd gebouwtje, dat vroeger dienst deed als beheerderswoning. Tussen dit huisje en de duiventoren waren hokken voor kippen en varkens. In 2004 werden beide gebouwen grondig gerestaureerd en met elkaar verbonden.

De Duiventoren Willem en Addy Hollander
426, Chemin de l'église de Paillas
46230 Lalbenque
Lot
Frankrijk
+31 6 22429938
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Duiventoren
Mevr (5/5) Geplaatst op 2020-01-27

De duiventil is een zeer sfeervol verblijf.Alles, wat u thuis nodig hebt is hier aanwezig.Prachtige locatie in een hele mooie omgeving.Wij kunnen dit bijzondere huis zeer aanbevelen en zijn ervan overtuigd, dat u zult genieten

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 1000,- per week in het hoogseizoen (juni t/m september)
  • Gereduceerde tarieven in overige perioden
  • € 75,- schoonmaakkosten
  • Linnengoed, d.w.z. bed-, bad- en keukenlinnengoed, € 10,- per persoon

Aanbiedingen

Voorjaarskorting

Geldig: 12 Feb 2022 - 26 Mar 2022

Van half februari tot eind maart is dit heerlijke vakantiehuis te huur voor € 500,- per week! Dat bedrag is exclusief € 75,- eindschoonmaak en huur linnengoed à € 10,- per persoon,
maar inclusief hout voor de open haard!

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek