Hoeve den Anholt


Nationaal Park Het Dwingelderveld als achtertuin

Een gastenverblijf in een pareltje van een Saksische boerderij, pal grenzend aan het Nationaal Park Het Dwingelderveld? Dat kan alleen maar Hoeve den Anholt zijn.

Het gastenverblijf is geschikt voor maximaal zes gasten in welk geval er meerdere slaap- en badkamers beschikbaar zijn. Verder kan er heerlijk worden gekookt, samen worden getafeld in de eetkamer en is er ook een zitkamer met tv. Het slaapcomfort is goed en tv en wifi zijn standaard. Wanneer je met z’n tweetjes of viertjes komt, gebruik je een deel van dit royale huis zodat je je niet verloren zult voelen.

Het erf en de landerijen hebben een totale oppervlakte van drie hectare, waardoor het ook aan buitenruimte absoluut niet zal ontbreken. Aan de voorzijde van de boerderij is de oude boomgaard die ook wel Appelhof wordt genoemd. Tussen oude beuken- en meidoornhagen staan hier verschillende hoogstamfruitbomen van heel oude rassen. Binnen de hagen is, geheel volgens oude Drentse traditie, een moestuin aangelegd. Van de fruitoogst mag geproefd worden en in de tweede helft van de zomer en het najaar zijn er ook geweckte producten zoals moes, jam, stoofperen te koop.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
Hoeve den Anholt Ruinen, Drenthe

Drenthe laat zich hier van zijn meest authentieke kant zien met in de omgeving nog talloze grafheuvels en hunebedden en het voor deze streek zo typerende esdorpenlandschap dat door de eeuwen heen prachtig intact bleef. Overal prijken essen (bolvormige akkers), houtwallen en beekdalen en de brinkdorpen Ruinen, Havelte en Dwingeloo zijn vlakbij en een bezoek meer dan waard. Wandelen en fietsen kan hier dan ook volop, terwijl er ook genoeg te beleven valt.

Historie

Deze parel is gebouwd rond 1614 waarmee we meteen op een van de oudste boerderijen van Drenthe zijn beland. Die oudheid klinkt hier en daar nog door. Bijvoorbeeld in de oude gebinten, de oude bedstede en de pompestraat - de plaats waar alle natte werk werd verricht. Tegen de voorgevel staan drie eeuwenoude knotlinden als oude wachters te pronken.

Hoeve den Anholt Martin van Lier
Anholt 7
7963 PZ Ruinen
Drenthe
Nederland
+31 6 55976611
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hoeve den Anholt

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • afhankelijk van het aantal gasten € 105,00- tot € 180,- per nacht, exclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's