Klein Soestdijk


Voor een koninklijk verblijf

Deze heerlijke B&B, die in één van de mooiste en meest karakteristieke panden van het dorp Veenhuizen is gevestigd, biedt vier comfortabele, luxe kamers. Die zijn allemaal verschillend - de comfortkamer is ietsje kleiner dan de drie deluxekamers -  doch zonder uitzondering sfeervol ingericht, met comfortabele bedden, een privé badkamer en koffie- en theefaciliteiten.

Het ontbijt is biologisch en bestaat zoveel mogelijk uit lokale producten. Er is yoghurt, homemade granola, versgeperste jus d’orange, onbeperkt koffie/thee, vers brood, croissants en lokale kazen. 

Al dat lekkers wordt geserveerd in de tuinkamer die prachtig uitziet op de parkachtige tuin, waar ook reeën zich graag ophouden.

De eigenaresse is ook massagetherapeute. Mocht je tijdens je verblijf een massage willen genieten, dan kan deze van te voren worden geboekt.

Type

B&B

Max. capaciteit 8
Klein Soestdijk Veenhuizen, Drenthe

Veenhuizen was de zesde Kolonie van Weldadigheid sinds 1823. Na 36 jaar ging de kolonie over naar het ministerie van binnenlandse zaken en werd Veenhuizen een ‘gevangenisdorp’. Het ligt midden in de natuur die wordt gekenmerkt door lange boslanen – diverse natuurgebieden zijn nabij. Vanuit je B&B loop je zo natuurpark het Fochteloërveen in. In de buurt kun je kiezen uit diverse mooie restaurants, terwijl Groningen op ruim een half uur wacht en Assen op een kwartier.

Historie

Nadat het rijk Veenhuizen had aangekocht in 1859, werd als eerste dit statige woonhuis voor de directeur van de gevangenissen gebouwd. Vanwege de gelijkenis met paleis Soestdijk werd het huis spottend ‘Klein Soestdijk’ genoemd. Sinds 1984 is het dorp ‘vrij toegankelijk’ en is het pand niet meer in gebruik als huis van de directeur. Het is een aantal jaren particulier eigendom geweest, maar raakte in verval. Stichting het Drents landschap kocht het in 2008 aan, met de intentie het te restaureren en te behouden voor volgende generaties. In 2011 is het pand grondig gerenoveerd en sinds 2021 is het pand in gebruik als Bed&Breakfast, waar je heerlijk in de watten wordt gelegd door eigenaren Tamara & WIllem.

Klein Soestdijk Tamara & Willem
Hoofdweg 118
9341 BK Veenhuizen
Drenthe
Nederland
+31 6 39744313
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Klein Soestdijk

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Comfortkamer € 105,- per nacht.
  • Luxe kamer € 125,- per nacht. 
  • Ontbijt is optioneel € 15.- per persoon.

Arrangementen

Heerlijk 3daags ontspannen Paasweekend

Verblijf twee royale nachten in een Deluxe kamer in het huis van de voormalig directeur vd gevangenissen in Veenhuizen.
Geniet op beide dagen van een heerlijk biologisch en lokaal ontbijt, wandel op paaszondag mee met de Erfgoedgids die alle ins en outs kent van de geschiedenis van ons bijzondere dorp en mooie anekdotes weet te vertellen over de Kolonie van Weldadigheid.
Én ontvang een heerlijke ontspannen (of klachtgerichte) massage van de inhouse massagetherapeute.

Vr 29 mrt - Zo 31 mrt of
Za 30 mrt t/m Ma 1 april
€220,- pp (incl toeristenbelasting)Heerlijk 4daags ontspannen Paasweekend

Verblijf drie royale nachten in een Deluxe kamer in het huis van de voormalig directeur vd gevangenissen in Veenhuizen.
Geniet elke ochtend van een heerlijk biologisch en lokaal ontbijt, wandel op paaszondag mee met de Erfgoedgids die alle ins en outs kent van de geschiedenis van ons bijzondere dorp en mooie anekdotes weet te vertellen over de Kolonie van Weldadigheid.
Én ontvang een heerlijke ontspannen (of klachtgerichte) massage van de inhouse massagetherapeute.

Vr 29 mrt - Ma 1 april
Za 30mrt - Di 2 april
€275,- pp (incl toeristenbelasting)


Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's