Historisch Overnachten in Museum Woudsend


In een museale omgeving

Altijd al gedroomd van een overnachting in een museale omgeving? Dan ben je bij Museum Woudsend aan het goede adres. Het museum zelf, dat is een huis dat in het midden van de 18e eeuw werd gebouwd en waarvan het interieur, hetgeen uiterst zeldzaam mag heten, nog in vol ornaat te bewonderen is. De rijkelijk versierde bedstedewanden met gestoken ornamenten, de betegelde muren met de bijzondere tegeltableaus, het balkenplafond met zijn bijzondere blauwe kleur en de betegelde bedstedekelder staan er nog precies zo bij als toen: een ware reis terug in de tijd dus.

In dat museum overnacht je, zoals je zult begrijpen, niet. Zou ook niet comfortabel zijn omdat modern comfort er ontbreekt. Daar kun je in de vakantiewoning, daterend uit 1783 en compleet met eigen binnenplaats, vanzelfsprekend wel op rekenen. Deze woning valt overigens onder het museale gedeelte maar werd grondig gerestaureerd en onder meer voorzien van vloerverwarming en badkamer met modern sanitair. Er is een slaapkamer - de bedden zorgen voor top slaapcomfort -, een woonkamer en een badkamer, hetgeen wil zeggen dat twee gasten hier het rijk alleen en een zee van ruimte hebben.

Gastvrouw Eva Bakker zorgt ervoor dat je in stijl wordt ontvangen. Zij is ook de eigenaresse van het unieke restaurant ’t Ponkje, gevestigd in een oude kerk in het centrum van Woudsend. Als je je daar meldt mag je eerst een fles wijn naar keuze uitzoeken in de aangrenzende slijterij. Daarna gaat ze je voor naar je vakantieadres. Het spreekt voor zich dat er voor het diner een tafel voor je vrij wordt gehouden in haar restaurant, als je daar prijs op stelt. Daarnaast verzorgt zij je onovertroffen Friese ontbijt dat in de ochtend bij je wordt bezorgd.

Type

B&B

Max. capaciteit 2
Historisch Overnachten in Museum Woudsend Woudsend, Friesland

Woudsend is een eeuwenoud dorp dat op een zandrug ligt die is ontstaan in de ijstijd. Het heeft een rijke geschiedenis en in de 18e eeuw was het dorp zeer welvarend met scheepsbouwers, reders, zeil- en mastmakers, kapiteins en houthandelaars. Bijzonder fraai zijn de houtzaagmolen “De Jager” en de molen “Mole ’t Lam”, beide nog steeds in gebruik en te bezoeken. Ook heeft Woudsend pittoreske stegen en gezellige kleine straatjes waar je de elfstegentocht kunt wandelen door de borden in de stegen en de route op de website www.elfstegentochtwoudsend.nl te volgen. Verder staat Woudsend bekend om haar ruimte, rust en watersport en biedt een schitterende uitvalbasis om Friesland te ontdekken. In het dorp zijn diverse uitstekende restaurants te vinden.

Historie

De vakantiewoning, die oorspronkelijk uit twee afzonderlijke huisjes bestond, stamt uit 1783 en hoort bij Museum Woudsend. Hoewel het museum nog helemaal in authentieke staat is, is de woning prachtig gerenoveerd en voorzien van alle modern comfort. Toch is dit dé kans om de sfeer van de achttiende eeuw te proeven.

Historisch Overnachten in Museum Woudsend Eva Bakker
Fermaningsteech 1
8551 SP Woudsend
Friesland
Nederland
+31 514 591250
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Historisch Overnachten in Museum Woudsend
Uniek (5/5) Geplaatst op 2022-09-25

Wat een belevenis om een museum voor jezelf te hebben en tot het laatste nippertje nog nieuwe details te ontdekken! En dat met alle moderne comfort die je je kunt wensen (goed verstopt). Het levendige dorp is zelf een soort openluchtmuseum, dankzij de actieve historische vereniging. En tenslotte het Ponkje: heerlijk eten in een voormalig kerkje, super sfeervol ingericht. Zeker voor herhaling vatbaar!

prima (5/5) Geplaatst op 2021-07-23

3 nachten en dagen in de bewaarschool straat gewoond. Wat een geweldige sfeer, gewoon geweldig. Niets, maar dan ook niets is anders als wat op de website staat. Alles is gewoon zo. Compliment aan de top gastvrouw Eva. Een avondvullend diner in 't Ponkje is een dikke aanrader. Het aantal sterren ( 5) is eigenlijk te weinig. Wij worden reizende ambassadeurs.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • 1e nacht € 160,-
    2e nacht € 120,-
    3e en volgende nachten €110,-.

Prijs is inclusief ontbijt en een fles wijn.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's