Stuur een reserveringsverzoek

De Herberg van Smallingerland


Sfeerbepaler

De Herberg van Smallingerland is sinds jaar en dag een belangrijke sfeerbepaler in het hart van het Friese Rottevalle. Aukje Westerhof’s warme gastvrijheid en Freddy Bult’s uitstekende hand van koken vullen elkaar hier perfect aan. De Nederlandse keuken wordt door de chef gekoesterd, de seizoenen zijn de leidraad en ook groenten hebben een belangrijke rol.

Na een uitgebreid diner kunt u vorstelijk overnachten in de suite van het huis: Teades Plak. Deze is uitgerust met een keuken, eettafel, zithoek met houtkachel, luxe badkamer met whirlpool (compleet met massagejets) en twee slaapkamers voor twee personen, één riante en een kleinere ‘logeer’ kamer.

Verscholen achter De Herberg ligt de besloten binnentuin met terras. Het is een ideale plek om bij mooi weer buiten van uw lunch of diner te genieten. Dat kan vanaf het eerste lentezonnetje tot aan zwoele nazomeravonden.

Type

B&B

Max. capaciteit 2
De Herberg van Smallingerland Rottevalle, Friesland

Rottevalle ligt vlakbij Drachten, terwijl ook Leeuwarden, Groningen en Assen vlot bereikbaar zijn. In de natuur rondom kan worden gewandeld en gefietst. Ook watersporters kunnen hier uit de voeten.

Historie

De Herberg van Smallingerland is een rijksmonument dat stamt van rond 1791. In ieder geval stond er op de locatie van De Herberg al in 1734 een pand waar men pachtgeld incasseerde. De dorpsherberg heeft een breed dwars voorhuis met daar bovenop een verdieping en een schilddak met hoekschoorstenen. De kozijnen in het voorhuis hebben roeden en beneden en boven zogenaamde negenruitsventers. In de historische gelagkamer treft u wandtegels met tegeltableaus, raamblinden en een originele betimmering met bedsteden.

De Herberg van Smallingerland Freddy Bult
Muldersplein 2
9221 SP Rottevalle
Friesland
Nederland
+31 512 342064
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Herberg van Smallingerland

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vijfgangendiner inclusief overnachting met ontbijt € 295,- voor twee personen (op vrijdag en zaterdag is er een toeslag van € 20,00 p.p.)

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek