Huis met de Luiken


Een hele etage voor z'n tweetjes

In de historische en levendige binnenstad van Zutphen staat het Huis met de Luiken – een rijksmonument uit 1629. Vroeger woonden hier schippers en handelaren, blikslagers en gewone slagers, wijnmakers en bottelaars. Tegenwoordig kun je er heerlijk met z’n tweetjes overnachten. Daartoe is een hele verdieping voor je ingericht. Vanuit de interieurwinkel op de begane grond kom je via twee korte trappen van elk 11 treden in je walhalla.

Je hebt een comfortabele kamer met een gezellige zithoek, een tafel voor het ontbijt en een gerieflijk bed. Vanuit alle hoeken kijk je door een kamerbreed, Rembrandtesk en zeer monumentale raampartij die je het idee geeft weer terug in 1629 te zijn.

Rond een knusse hal vind je verder nog een eigen badkamer met alles erop en eraan, en een pantry voor koffie en thee.

De B&B is beschikbaar van woensdag tot en met zondag. Aankomst: vanaf 14.00 uur, vertrek uiterlijk 10.30 uur.

Type

B&B

Max. capaciteit 2
Huis met de Luiken Zutphen, Gelderland

Huis met de Luiken staat aan de markt en op nog geen 200 meter van de IJssel. Van cultuur tot een keur aan restaurants, terrasjes en bijzondere winkels, van de IJsselkade tot de Bleek aan de Martinetsingel, en dan door de stadspoort naar het Bolwerck: alles is op loopafstand. Wandelroutes leiden door de uiterwaarden richting Wilp of Brummen. Verderop wacht de hei bij Eefde/Gorssel, het Grote Veld richting Lochem, of wandel je vanuit de stad langs de Berkel naar Almen. Overal kom je oude landhuizen en majestueuze herenhuizen tegen. Met de fiets maakt je binnen 30 tot 60 km de mooiste tochten met de grootst mogelijke afwisseling. 

Historie

Hanzestad Zutphen is de op één na oudste stad van Nederland. Vroeger een stad van nijverheid, grote markten en handel van het achterland naar de IJssel en verder. Nu een stad met bijzondere winkels in prachtig erfgoed, oude hofjes, heerlijke restaurants, kroegjes en terrasjes en heel veel cultuur. Het smalle en hoge Huis met de Luiken dateert uit 1629 en is tegenwoordig een rijksmonument. Het huis heeft een stadse geschiedenis en een rijk verleden. Zo woonden hier vroeger schippers en handelaren, blikslagers en gewone slagers, wijnmakers en bottelaars. Nu combineren de eigenaren er de functies van woonhuis, winkel en B&B.

Huis met de Luiken Marijn de Ronde en Vincent Thunnissen
Groenmarkt 5
7201 HW Zutphen
Gelderland
Nederland
+31 6 22 54 68 91
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Huis met de Luiken

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 120,- per nacht inclusief ontbijt en € 100,- zonder ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's