Dat Bolwerck


Kunst, cultuur, verstilling en natuur

Dat Bolwerck in Zutphen biedt ruimte aan hedendaagse kunst, eigentijdse muziek en filosofie. In de zalen van het openbare rijksmonument, in het historische hart van Zutphen, kun je genieten van hoogwaardige multidisciplinaire tentoonstellingen van (inter)nationale hedendaagse kunstenaars. Als gast van dat Bolwerck ben je van harte uitgenodigd om de actuele tentoonstellingen te bezoeken. Dat maakt dat een verblijf in een van de logies niet zomaar een overnachting is, maar een ervaring en een belevenis.

Logies Marktzicht is een tweekamerappartement en kijkt uit op de Zaadmarkt en het historische centrum van Zutphen. Het appartement is voorzien van een woonkamer met uitgebreide kitchenette en ingericht met een eettafel. Naast de ruime slaapkamer met groot tweepersoonsbed, vind je een aparte badkamer met douche, wc en wastafel.

Logies De Zolderloft is een prachtige loft waar historische elementen nog prachtig schitteren. De Zolderloft kijkt uit op de Zaadmarkt én op de binnentuin, bestaat uit een grote open ruimte met uitgebreide kitchenette en is ingericht met een eettafel, knusse zithoek, ruim tweepersoonsbed, aparte badkamer met wc en ruime douche én – als kers op de taart – een heerlijk ligbad.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
Dat Bolwerck Zutphen, Gelderland

Vanuit je logies kijk je riant uit op de Zaadmarkt en het historische en bruisende centrum van Zutphen. Op donderdag en zaterdag is er markt, restaurants zijn er in alle soorten en maten. Net zoals terrasjes en kroegjes, winkels en boutiques, galeries en musea, historische straten en pleinen en tal van bezienswaardigheden.

 

Historie

Dat Bolwerck is gehuisvest in een rijksmonument uit 1549. Het monument heeft een grote stadstuin en wordt omsloten door de historische stadsmuur en de stadspoorttoren (Drogenapstoren). Een verblijf neemt je mee terug in de tijd, terwijl je toch ook midden in de stad en te midden van hedendaagse kunst en cultuur verblijft.

 

Dat Bolwerck Renske Boersma
Zaadmarkt 112
7201 DE Zutphen
Gelderland
Nederland
+31 6 23078360
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Dat Bolwerck

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 120,- tot € 130,- per nacht.
  • € 750,- per week.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's