Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Herberg De Gouden Leeuw


Genieten in het kleinste stadje van Nederland

Op de 1e verdieping zijn 12 idyllische hotelkamers, waarvan 3 suites. Ieder kamer heeft zijn eigen romantische sfeer en een eigen badkamer, waarvan sommige met bad. Alle mogelijke moderne faciliteiten zijn standaard. 

Onbijt en lunch worden geserveerd op de Deel. Deze werd in 2017 in zijn geheel en met behoud van authentieke details gerenoveerd en is tevens een plek waar gasten kunnen loungen.

 In het hoofdgebouw zijn ook 2 luxe appartementen, die geschikt zijn voor 2 tot 7 en 4 tot 9 personen. Elk appartement heeft een complete keuken en meerdere badkamers, terwijl ook tal van andere faciliteiten er standaard zijn. 

Aan de overzijde van de straat is de dependance (welke in januari 2013 geheel is gerenoveerd) met 4 bedsteekamers en een kamer op de begane grond.

Op de begane grond is het sfeervolle à la carte restaurant ’t Pietshuus. Hier kunnen gasten genieten van een heerlijk menu. Ook vegetarisch gerechten ontbreken niet.Een glaasje wijn zal in de winter het lekkerst smaken bij de grote open haard. ’s Zomers is daartoe het grote terras geopend, waar ook het diner geserveerd wordt. 

De herberg is tevens geoutilleerd voor tal van partijen, feesten, besloten diners en bijeenkomsten. 

Type

B&B, Vakantiehuis, Boutique Hotel, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 45
Herberg De Gouden Leeuw Bronkhorst, Gelderland

Als kleinste stadje van Nederland telt Bronkhorst niet meer dan 150 inwoners. Het stadje is prachtig gerestaureerd en welbeschouwd is er niet één pand te vinden dat niet als cultureel erfgoed aangemerkt kan worden. Tegenover de herberg ligt de Slotkapel uit 1345. Hanzestad Zutphen, met haar middeleeuwse centrum, ligt op een steenworp afstand. En voor wie geen genoeg van cultuur kan krijgen, zijn ook Paleis Het Loo en het Kröller-Müller Museum makkelijk bereikbaar. Uiteraard zullen ook natuurliefhebbers, zo pal aan IJssel, meer dan aan hun trekken komen. De directe omgeving biedt tal van wandel- en fietstochten, terwijl de rand van de Veluwe hier begint. In de directe omgeving zijn vier golfbanen: De Lochemse golf- club en countryclub (18 holes) op 18km; De Engelenburg Brummen (9 holes) op 3km; ’t Zelle in Hengelo (18 holes) op 10km en de Keppelse Golfclub in Hoog Keppel (9 holes) op 8 km.

Historie

Deze heerlijke herberg is gevestigd in één van de oudste en mooiste stadsboerderijen van Nederland. Oorspronkelijk bestond het pand waarin Herberg De Gouden Leeuw nu schittert, uit drie afzonderlijke panden. Het oudste gedeelte, de vroegere burgemeesterswoning, stamt uit 1575 en is nu in gebruik als Heerenkamer. In de Gelagkamer, die deel uitmaakt van de vroegere burgemeesterswoning, herinnert een authentieke open haard met origineel tegeltableau nog aan de tijden van weleer. ’t Pietshuus, de vroegere rosmolen, is het tweede pand en gebouwd rond 1750. In dit gebouw vallen vooral de zogeheten ‘koeienogen’ op: authentieke ovale vensters. Het derde gebouw is de voormalige Deel (stal en dorsvloer) die uit 1650 stamt.

Herberg De Gouden Leeuw Ruud van Bussel
Bovenstraat 2
7226 LM Bronkhorst
Gelderland
Nederland
+31 575 451231 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Herberg De Gouden Leeuw
Beoordeling over Herberg De Gouden Leeuw (5/5) Geplaatst op 2011-06-14

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Kamers vanaf € 69,- per nacht.
  • Suites vanaf € 99,00- per nacht.
  • Appartementen vanaf € 140,- per appartement per nacht.
  • Ontbijt (optioneel voor gasten van de appartementen) € 12,50 per persoon.

Aanbiedingen

wild special Erfgoedlogies

Geldig: 20 Oct 2019 - 30 Nov 2019

Vanaf half oktober kunt u bij Herberg de Gouden Leeuw genieten van Wild.

Kom overnachten in een van onze knusse kamers met in de ochtend een overheerlijk ontbijtbuffet.
Geniet van een lekker glaasje wildwijn speciaal geselecteerd voor dit wildseizoen bij de open haard, gevolgd door een 3 gangen wild diner.

(inbegrepen zijn 1x overnachting met ontbijt, 3-gangen wild surprisediner, en glas wildwijn.)

75,- per persoon bij aankomst op zo/ma/di/wo/do
95,- per persoon bij aankomst op vr/za

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek