Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

t Ende op Landgoed Tongeren


En ook het einde!

Dit heerlijke familiehuis bestrijkt de helft van een monumentale (woon)boerderij op het mooie Landgoed Tongeren tussen Epe en Nunspeet en biedt ruimte tot vijf gasten.

Het huis is voorzien van alle modern comfort tot en met vloerverwarming en WiFi aan toe. Er is een grote woonkamer met een comfortabele houtkachel. Voor het vertier is er, naast TV, ook een kast vol spelletjes, een piano en een speelhoek voor kinderen. De open keuken heeft een inductiekookplaat, oven, ijskast en afwasmachine. Ook een wasmachine is aanwezig. Een van de slaapkamers is op de begane grond. Evenals de ruime badkamer met toilet, dubbele wastafel, ligbad en inloopdouche.

Op de eerste verdieping zijn een vide met een kast vol boeken (ook kinderboeken) en twee slaapkamers: een eenpersoonskamer en een tweepersoonskamer. Een kinderbedje en kinderstoel kunnen worden bijgeplaatst.

Rondom de boerderij is een grote tuin die grenst aan de weilanden. Het huis heeft twee terrassen: één voor de ochtend- en één voor de middag- en avondzon.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 5
t Ende op Landgoed Tongeren Epe (Tongeren), Gelderland

Tongeren is een particulier, opengesteld landgoed. Rondom liggen verschillende natuurgebieden met afwisselend weilanden, bossen, uitgestrekte heidevelden, beken en vennen. De mogelijkheden om te wandelen, fietsen en van de natuur te genieten zijn hier legio. Daarbij komen, met het Kröller Müller Museum (Nationaal Park De Hoge Veluwe), Kasteel De Cannenburgh (Vaassen), het Noord-Veluws Museum (Nunspeet) en het Voerman Museum (Hattem) ook kunstliefhebbers hier aan hun trekken. Voor kinderen is er in de omgeving een kaarsenmakerij en een tropisch zwembad, het Heerderstrand, de Zandeplas in Nunspeet en de attractieparken Apenheul en Julianatoren in Apeldoorn. Op de naburige boerderij kunnen kinderen de (jonge) dieren bekijken terwijl daar ook een boerderijwinkel is.

Historie

Landgoed Tongeren behoort tot de grotere particuliere landgoederen in Nederland. Het gebied van ruim 500 ha heeft een oud, kleinschalig cultuurlandschap dat voor het merendeel uit bos bestaat dat wordt afgewisseld met heide. Landbouw heeft een belangrijke functie. Vroeger waren er zeven boerderijen; nu is er nog één in bedrijf. 

Het landgoed heeft een lange en rijke geschiedenis die terugvoert tot de nederzetting Tongeren in 1025. Via vererving was Tongeren eind zeventiende eeuw gedurende enkele generaties in bezit van de familie de Meester. Door het huwelijk van Cornelia de Meester en Jan Hendrik Rauwenhoff in 1762 komt het eigendom bij de familie Rauwenhoff terecht. Een van de latere erfgenamen, prof. dr. Lodewijk Willem Ernst Rauwenhoff, en zijn echtgenote Francina Felicia Tobias brengen het bezit in 1907 onder in de BV Landgoed Tongeren. De huidige aandeelhouders zijn allemaal nazaten van het echtpaar Rauwenhoff-Tobias. 

 

 

 

t Ende op Landgoed Tongeren Jan en Elisabeth Borleffs-Lambrechtsen
Le Chevalierlaan 1A
8162 PD Epe (Tongeren)
Gelderland
Nederland
+31 6 22511336 of + 31 578 618418 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van t Ende op Landgoed Tongeren

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

 

Prijzen op basis van 2 personen (laag, midden en hoog seizoen):

  • Lang weekend: van vrijdag 16.00 tot maandag 10.00 uur: € 370 - 430 - 490
  • Midweek: van maandag 16.00 uur tot vrijdag 10.00 uur: € 480 - 560 - 640
  • Week: van vrijdag 16.00 tot vrijdag 10.00 uur: € 810 - 950 - 1090

 

  • 3e t/m 5e persoon: € 20 p.p. per verblijf

 

  • laag sezoen: oktober t/m april
  • midden seizoen: mei en september
  • hoog seizoen: juni t/m augustus en de schoolvakanties (mei-, zomer-, herfst- en kerstvakanties)

 

Reserveringsaanbetaling / borg: € 200

Schoonmaakkosten: € 60

Hond is toegestaan

KInderbed en kinderstoel kunnen zonder verdere kosten worden bijgeplaatst

Alle prijzen zijn inclusief bed- en keukenlinnen, handdoeken, toeristenbelasting en schoonmaak

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek