Stuur een reserveringsverzoek

t Ende op Landgoed Tongeren


En ook het einde!

Dit heerlijke familiehuis bestrijkt de helft van een monumentale (woon)boerderij op het mooie Landgoed Tongeren tussen Epe en Nunspeet en biedt ruimte tot vijf gasten.

Het huis is voorzien van alle modern comfort tot en met vloerverwarming en WiFi aan toe. Er is een grote woonkamer met een comfortabele houtkachel. Voor het vertier is er, naast TV, ook een kast vol spelletjes, een piano en een speelhoek voor kinderen. De open keuken heeft een inductiekookplaat, oven, ijskast en afwasmachine. Ook een wasmachine is aanwezig. Een van de slaapkamers is op de begane grond. Evenals de ruime badkamer met toilet, dubbele wastafel, ligbad en inloopdouche.

Op de eerste verdieping zijn een vide met een kast vol boeken (ook kinderboeken) en twee slaapkamers: een eenpersoonskamer en een tweepersoonskamer. Een kinderbedje en kinderstoel kunnen worden bijgeplaatst.

Rondom de boerderij is een grote tuin die grenst aan de weilanden. Het huis heeft twee terrassen: één voor de ochtend- en één voor de middag- en avondzon.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 5
t Ende op Landgoed Tongeren Epe (Tongeren), Gelderland

Tongeren is een particulier, opengesteld landgoed. Rondom liggen verschillende natuurgebieden met afwisselend weilanden, bossen, uitgestrekte heidevelden, beken en vennen. De mogelijkheden om te wandelen, fietsen en van de natuur te genieten zijn hier legio. Daarbij komen, met het Kröller Müller Museum (Nationaal Park De Hoge Veluwe), Kasteel De Cannenburgh (Vaassen), het Noord-Veluws Museum (Nunspeet) en het Voerman Museum (Hattem) ook kunstliefhebbers hier aan hun trekken. Voor kinderen is er in de omgeving een kaarsenmakerij en een tropisch zwembad, het Heerderstrand, de Zandeplas in Nunspeet en de attractieparken Apenheul en Julianatoren in Apeldoorn. Op de naburige boerderij kunnen kinderen de (jonge) dieren bekijken terwijl daar ook een boerderijwinkel is.

Historie

Landgoed Tongeren behoort tot de grotere particuliere landgoederen in Nederland. Het gebied van ruim 500 ha heeft een oud, kleinschalig cultuurlandschap dat voor het merendeel uit bos bestaat dat wordt afgewisseld met heide. Landbouw heeft een belangrijke functie. Vroeger waren er zeven boerderijen; nu is er nog één in bedrijf. 

Het landgoed heeft een lange en rijke geschiedenis die terugvoert tot de nederzetting Tongeren in 1025. Via vererving was Tongeren eind zeventiende eeuw gedurende enkele generaties in bezit van de familie de Meester. Door het huwelijk van Cornelia de Meester en Jan Hendrik Rauwenhoff in 1762 komt het eigendom bij de familie Rauwenhoff terecht. Een van de latere erfgenamen, prof. dr. Lodewijk Willem Ernst Rauwenhoff, en zijn echtgenote Francina Felicia Tobias brengen het bezit in 1907 onder in de BV Landgoed Tongeren. De huidige aandeelhouders zijn allemaal nazaten van het echtpaar Rauwenhoff-Tobias. 

 

 

 

t Ende op Landgoed Tongeren Jan en Elisabeth Borleffs-Lambrechtsen
Le Chevalierlaan 1A
8162 PD Epe (Tongeren)
Gelderland
Nederland
+31 6 22511336
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van t Ende op Landgoed Tongeren
Genieten op de Veluwe (5/5) Geplaatst op 2019-11-12

Wat een geweldige plek en wat een geweldig huisje. Een plek om helemaal tot rust te komen, gelegen op een prachtig Landgoed. Je doet de deur open en je loopt zo de prachtige natuur in. Ideale uitval plaats om het noordelijk gedeelte van de Veluwe te verkennen. Het huisje is van alle gemakken voorzien, er is overal aan gedacht. Helemaal top.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Prijzen op basis van 2 personen (laag, midden en hoog seizoen):

  • Lang weekend: van vrijdag 14.00 tot maandag 10.00 uur: € 470 - 540 - 625
  • Midweek: van maandag 14.00 uur tot vrijdag 10.00 uur: € 510 - 590 - 670
  • Week: van maandag/vrijdag 14.00 tot maandag/vrijdag 10.00 uur: € 935 - 1090 - 1240

 

  • 3e t/m 5e persoon: € 20 p.p. per verblijf

 

  • laag sezoen: oktober t/m maart
  • midden seizoen: april, mei, juni, september, de voorjaars-, mei- en herfst- (school) vakanties en de Pasen en Pinksteren (lange) weekends
  • hoog seizoen: juli, augustus en de zomer- en kerstvakanties

 

Reserveringsaanbetaling / borg: € 200

Schoonmaakkosten: € 60

Hond is toegestaan.

KInderbed en kinderstoel kunnen zonder verdere kosten worden bijgeplaatst.

Alle prijzen zijn inclusief bed- en keukenlinnen, handdoeken en toeristenbelasting.

Aanbiedingen

Voorjaar op landgoed Tongern

Geldig: 26 Apr 2024 - 10 May 2024

Geniet in de meivakantie (26 april - 10 mei) van het voorjaar op het uitgestrekte landgoed Tongeren in een prachtige monumentale boerderij die van alle moderne gemakken is voorzien.

Boek nu een lang weekend, midweek of week (op basis van 2 personen) met korting:

Lang weekend: € 450 i.p.v. € 540
Midweek: € 500 i.p.v. € 590
Week: € 990,- i.p.v. € 1090,-

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek