Villa Dalhof


Green Luxury

Betoverende plekjes bestaan nog. Want te midden van stuwwal, bossen en wijngaarden vind je Villa Dalhof. Een “locus amoenus”, gelegen op enkele km ten oosten van Nijmegen en een mix van historie en groene lifestyle waardoor je je meteen in het buitenland waant.

De boutique B&B heeft enkele riante luxe suites en kamers met veel aandacht voor sfeer, privacy, comfort en duurzaamheid. Je geniet van een koloniaal, vintage & design interieur, met het ontbijt (zoveel mogelijk verse, duurzame en lokale producten) bij mooi weer op de grote veranda. Op je kamer staat bij aankomst een fles wijn van het huis. 

De gastheren ontvangen je graag met een Italiaans zomerdrankje van het huis.

 

Type

B&B, Boutique Hotel

Max. capaciteit 10
Villa Dalhof Berg en Dal, Gelderland

De omgeving is bosrijk en heuvelachtig en wandel- en fietsmogelijkheden zijn er te over. Golfbaan Rijk van Nijmegen en het centrum van Nijmegen zijn op steenworp. Het Afrika museum en Romeins aquaduct zijn de moeite van een bezoek waard. Restaurants zijn er in alle prijsklassen. De Duitse stad Kleve is circa 20 minuten rijden.

Historie

De Rijksmonumentale Villa Dalhof vertelt een verhaal van het verleden. Het pand werd in 1919 in de nieuw historiserende stijl net buiten de dorpskern van Berg en Dal gebouwd door de margarinefabrikant Jurgens, oprichters van het huidige Unilever. Het dorp is in de tweede helft van de negentiende eeuw uitgegroeid tot een villadorp van allure. Veel welgestelden onder wie Oud-Indiëgangers vestigden zich hier en in de nabij gelegen dorpen Beek en Ubbergen, aangetrokken door het natuurschoon en de nabijgelegen stad Nijmegen. Precies 100 jaar later opende Villa Dalhof haar deuren als Boutique B&B. Nog verder terug in het verleden: Villa Dalhof ligt op archeologische gronden, de locatie was oorspronkelijk onderdeel van een Romeinse nederzetting waar nog steeds restanten van te vinden zijn. 

Villa Dalhof Peter van Geffen
Oude Kleefsebaan 130
6571 BK Berg en Dal
Gelderland
Nederland
+31 6 52567969
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Villa Dalhof

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 147,50 voor 2 personen per nacht inclusief uitgebreid ontbijt.
  • Inclusief welkomstdrankje, koffie, thee, fles wijn en toeristenbelasting. 
  • Gereduceerd tarief voor 1 persoon.
  • Minimaal verblijf 2 nachten.
  • Geopend medio april tot medio september.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's