Het Vakantiekerkje in Zijldijk


Omgeven door eindeloze vergezichten

Op het Hogeland van Groningen staat, omgeven door landerijen en eindeloze vergezichten, een wit kerkje met hoge ramen en een ossenbloedrode voordeur. Tot 2009 waren er nog kerkdiensten. Toen werd het een ontmoetingsplek: daar waar men graag kwam. En dat is het nog steeds. Want sinds 2020 werd het kerkje een plek voor een weekendje weg, om vakantie te vieren, tot rust te komen en bij te tanken.

Dat het jou als gast dan aan niets mag ontbreken, spreekt voor zich. Zo is er een gemoedelijke zithoek en een keuken met alles erop en eraan om een lekker potje te kunnen koken als je daar zin aan hebt. Gezeten aan de keukentafel kun je ongestoord wegdromen bij het unieke uitzicht. De badkamer is uitgerust met een fijne douche, tweede wc en vloerverwarming en het extra lange bed biedt op en top slaapcomfort. Behalve dat er genoeg boeken, spelletjes en tijdschriften zijn, kun je ook tv kijken op een extra groot scherm.

En dan is er ook nog de tuin naast het kerkje, waar je ook al plenty privacy geniet en mag oogsten uit de groenten- en kruidenbakken en snoepen van de verschillende soorten bessen die er in de zomer groeien.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 2
Het Vakantiekerkje in Zijldijk Zijldijk, Groningen

Op een paar kilometer afstand ligt de Waddenzee die door Unesco werd uitgeroepen tot werelderfgoed en vanaf de Eemshaven (8 autominuten) vertrekt de veerdienst naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Fietsen en wandelen kun je hier eindeloos. Uitgezette routes voeren langs verschillende borgen en naar het historische stadje Appingedam met haar hangende keukens. De Stad Groningen ligt op 20 kilometer afstand en voor wie dat wil worden er in de buurt met de regelmaat van klok festiviteiten zoals streekproductenmarkten, fairs, exposities, workshops, concerten en kunstroutes georganiseerd.

Historie

Op dinsdag 24 augustus 1886 werd het witte kerkje in Zijldijk ingewijd door dominee Meijering en eerst gebruikt door de Christelijk gereformeerde gemeente en na de samenvoeging van kerken veranderd in gereformeerde kerk. In 2009 zette de Kerkenraad het kerkje te koop en werd het een plek waar jong en oud samenkwam voor gezelligheid en om wat van elkaar te leren. Vanaf 2020 is het kerkje een vakantiehuis en vergader/werklocatie.

Het Vakantiekerkje in Zijldijk Willem en Saskia Schaap
Fivelweg 45
9987 SH Zijldijk
Groningen
Nederland
+31 6 44920762 of +31 6 83171103
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Het Vakantiekerkje in Zijldijk
Home away from home (5/5) Geplaatst op 2021-04-25

I very much enjoyed my recent stay at this unique little place located among the farm fields in the north of Groningen. The bed, under a gorgeous lace canopy, is luxuriously big and very comfortable. I slept like a log (the area is very quiet) and woke up refreshed and more than ready to spend the day hiking the surrounding quiet country lanes and visiting several other nearby famous "Groningse kerkjes". I found the kitchen to be well equipped, with an oven, stove, refrigerator and plenty of pots, pans and crockery, so I could easily make all the meals I wanted. Basics like coffee, tea, salt, flour -- and even cookies! -- are provided for guests' use, along with a handful of cookbooks for inspiration. The large kitchen table faces out across fields where, if you're lucky, you can spot hares, roe deer and sparrow-hawks. I was fortunate enough to see the sparrow-hawks right outside the window one morning. The newly installed modern bathroom is clean and comfortably warm (heated floor!), with a hot, powerful shower. Towels (soft and fluffy!) are provided. The large sitting area is furnished with comfortable seating where you can rest your feet and relax in the evenings. For entertainment, there's a large-screen television and a collection of recent magazines and coffee-table books including several about the area. This was truly a welcoming home away from home, where I could unwind and chill out. I definitely plan to return for a longer stay soon!

Heerlijke rustige plek (5/5) Geplaatst op 2021-02-20

Zeer verrassende plek om te overnachten. Alles straalt rust en ruimte uit! De ideale plek om rustig bij te kletsen of even heerlijk tot jezelf te komen. Heerlijk bed en luxe sanitair. De uitzichten zijn adembenemend!

Verrassende plek. (5/5) Geplaatst op 2021-01-18

Wat is deze kerk een bijzondere plek om te zijn. En alles door Saskia en Willem zelf tot stand gebracht. Na binnenkomst val je van de ene verbazing in de andere. En wat een weids uitzicht vanuit de keuken op het Groningse land. Een plek met alle voorzieningen om heerlijk uit te rusten. En een prima uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Saskia en Willem staan altijd klaar om op je vragen antwoord te geven. Wat een inspirerend stel.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 130,- per nacht, inclusief beddengoed, handdoeken en schoonmaak.
  • Minimale verblijfsduur 3 nachten.

Aanbiedingen

Bij boeking van 7 of meer dagen

Geldig: 01 Feb 2024 - 10 Mar 2024

Bij boeking van 7 of meer dagen wordt een korting van € 60,- gegeven

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's