Hoogheem Erfgoed & Logies


In boerderij van het oudste Oldambster type

Een prachtig gerestaureerde boerderij van het oudste Oldambster type met daarin twee heerlijke gastenverblijven. Bij Hoogheem Erfgoed & Logies in Nieuwolda ben je op de perfecte plek om het Oldambt te ontdekken!

Beide verblijven hebben een eigen ingang en terras voor lekker veel privacy.

Gastenverblijf Hude - voor twee volwassenen en maximaal drie kinderen - tref je in het oude woongedeelte van de boerderij en is, om in de sfeer te blijven, ook in oude stijl ingericht. Maar dan wel met alle modern comfort als vloerverwarming, gratis wifi, badkamer met vrijstaand bad en regendouche en een keuken met grote koel/vries combinatie, dual cook oven, magnetron, inductie kookplaat en vaatwasser en koffie en theefaciliteiten. Voor de volwassenen wacht een slaapkamer met comfortabel tweepersoonsbed en voor de kinderen zijn er, verdeeld over de slaap- en woonkamer, drie bedsteden (tussen de 1,59 en 1,72 meter lang).

Ruiterstok - voor maximaal vijf volwassenen - ligt naast Hude aan de voorzijde van de boerderij en kreeg een moderne inrichting waarbij wel weer veel oude elementen zichtbaar bleven. Qua luxe en comfort is dit gastenverblijf net zo compleet als Hude. Alleen zijn er hier twee slaapkamers.

De grote tuin met boomgaard, bloemenweide en picknicktafel is er om samen te gebruiken.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 10
Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda, Groningen

Het Oldambt, dat is dat prachtige vlakke land in de polders met tal van statige Groninger Borgen met slingertuinen - er is zelfs een speciale slingertuinenroute - en heel veel fiets- en wandelroutes die door de prachtige natuur voeren. Ook de liefhebbers van cultuur, muziek en kunst kunnen hier hun hart ophalen. En dan zijn er ook nog eens verschillende restaurants in verschillende prijsklassen voor wie even geen zin heeft aan zelf koken.

Historie

Deze unieke boerderij is van het oudste Oldambster type en werd gebouwd in 1771. Het unieke zit ‘m erin dat het de laatste nog bestaande boerderij van dit type is en sinds de gloriejaren van de graanrepubliek ook niet veranderd van uiterlijk. Dat laatste is te verklaren door de ligging aan de weg. Tijdens de gouden jaren van de graanrepubliek werden de huizen namelijk steeds groter en mooier om de welvaart te kunnen laten zien. Hier was onvoldoende ruimte voor een groot nieuw voorhuis én een slingertuin en daarom werd er niet vóór maar naast de boerderij een nieuw voorhuis met slingertuin aangelegd: villa Hoogheem uit 1881. Na 1881 woonde alleen de hoofdknecht nog in het woongedeelte van de boerderij en sinds 1930 woonde er helemaal niemand meer. Totdat het idee voor twee super gastenverblijven gestalte kreeg en in 2020 de laatste hand aan de verbouwing werd gelegd.

Hoogheem Erfgoed & Logies Karin Sauselé-Bakker
Langeweg 2
9944 CC Nieuwolda
Groningen
Nederland
+31 6 12421015
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hoogheem Erfgoed & Logies
Uitstekend verblijf! (5/5) Geplaatst op 2022-04-28

Als er 2 mensen zijn die hier alle waardering verdienen voor dit gastenverblijf, dan zijn het de eigenaren van Hoogheem in Nieuwolda. Op een rustige locatie in het Oldambt creëerden zij een prachtig verzorgde accommodatie in een gerenoveerde, verbouwde boerderij. Gastvrijheid, vriendelijkheid, en belangstelling voor hun gasten, zijn elementen die ze hoog in het vaandel hebben staan. Het is een plek waar je als gast de vrijheid hebt om je verblijf zo in te vullen zoals je dat graag wilt.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 375,- per midweek (4 nachten) of weekend (3 nachten) per woning.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's