B&B de Korenbloem


Na de aardbevingen

In het Groninger dorp Noordbroek, op een oud boerenerf met fruitbomen en prachtige hagen, kun je je heerlijk laten verwennen. Daartoe is een appartement, met eigen ingang en van alle gemakken voorzien, sfeervol ingericht in landelijke stijl. Daarnaast zijn er twee heerlijke B&B kamers.

Appartement de Korenbloem is 78m2 groot en heeft een woonkamer met keuken, een grote badkamer met regendouche en een aparte slaapkamer. Je kunt er riant met z’n tweetjes verblijven. In de verwarmde veranda, met uitzicht op de dieren van de zorgboerderij, kun je ’s ochtends genieten van een heerlijk ontbijt en ’s avonds van de rust en de stilte. Het ontbijt van streekgebonden, eerlijke producten, wordt in een rieten mand bij je bezorgd op een tijdstip van keuze.

De twee B&B kamers zijn 'Korenaar' en 'Klaproos' genoemd. In de 'Korenaar' staat een lits jumeaux bed. Het eethoekje ziet uit op het boerenerf. Kamer 'Klaproos' heeft een twee- en een éénpersoons bed, een zithoekje en een eethoek. Beide kamers maken gebruik van de gezamelijke luxe badkamer die is uitgerust met bad, regendouche, wastafel en een apart toilet. Het ontbjit is inclusief. Dit kun je nuttigen op je eigen kamer, bij de boerin aan de keukentafel, in het theehuis of, bij mooi weer, op één van de vele terrasjes.

Type

B&B

Max. capaciteit 7
B&B de Korenbloem Noordbroek, Groningen

Noordbroek telt veel monumentale boerderijen en woonhuizen, een romano-gotische kerk uit de 13e eeuw en 19e eeuwse molens. Ook zijn er enkele kleinere musea. Het dorp grenst aan het Oldambt: een weids open landschap met statige boerderijen en authentieke dorpen. Voor waterliefhebbers is er verderop het Schildmeer en in Nieuweschans is het gelijknamige Thermenbad.

Historie

Deze boerderij was een oudje, want dateerde uit 1880. Vanaf dat moment is de familieboerderij in het bezit van het geslacht ten Have, waarvan inmiddels de vierde generatie hier woont en een akkerbouwbedrijf met zorgboerderij runt. De aardbevingen lieten helaas ook hier onherstelbare sporen achter. Daarom werd besloten om de boerderij opnieuw op te bouwen. In de nieuwe karakteristieke woonboerderij zijn tal van oude elementen uit de originele boerderij verwerkt om de sfeer van weleer te bewaren. De werkzaamheden zullen in het voorjaar van 2023 worden afgerond. Tegen die tijd zal ook de prachtige B&B haar deuren openen.

B&B de Korenbloem Inge van Dijk
Korengarst 10
9635 VB Noordbroek
Groningen
Nederland
+31 6 44009729
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van B&B de Korenbloem

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Appartement vanaf € 135,- per nacht exclusief ontbijt.
  • B&B kamers vanaf € 75,- per kamer per nacht inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's