Stuur een reserveringsverzoek

Oldenbosch


Een parel van een monument

Steffen & Nicole met hun dochters Sterre en Fayah kwamen in 2023 op deze prachtplek wonen. Inmiddels is hun gezin uitgebreid met een bijenvolk – honing van het huis staat in de planning! – en twee alpaca`s. Deze mogen met gasten uit wandelen als ze groot genoeg zijn.  

Maar waar het allemaal vooral om draait op Oldenbosch zijn de drie prachtige B&B kamers. Twee ín het voorhuis en één erboven en bereikbaar via de schuur. De kamers zijn ruim, ruimtelijk en smaakvol en de sfeer is er intiem. De en suite badkamers zijn uitgerust met douche en bad.

Het ontbijt wordt geserveerd op de kamer, in de antieke eetkamer of, als het weer dat toelaat, buiten op het terras dat wordt omringd door het uitgestrekte landschap, rust en stilte.

 

Type

B&B

Max. capaciteit 6
Oldenbosch Nansum (Holwierde), Groningen

Maren (eeuwenoude waddenprielen en kreken), wierden en een open landschap, afgewisseld met dorpjes met vaak 11e-eeuwse kerkjes en beroemde orgels, karakteriseren het landschap rondom. In de omgeving kan eindeloos worden gefietst en gewandeld. Ook kanoën en wadlopen horen tot de mogelijkheden. Schiermonnikoog en Groningen zijn makkelijk bereikbaar.

Historie

In de 14de eeuw wordt voor het eerst melding gemaakt van deze boerderij, maar waarschijnlijk gaat de historie nog verder terug. Het type bouw stamt namelijk uit de vroegste boerderijenbouw van noord Nederland. In het voorhuis komt een gebintconstructie voor die zeldzaam is voor noord Groningen: het ankerbalkgebint. Dit, en de ligging van Oldenbosch op een huiswierde, maken het monument absoluut uniek. De renovatie die nodig was na twintig jaar leegstand was ingrijpend en zeer langdurig, maar het resultaat mat er dan ook zijn.

Oldenbosch Nicole Voorzee
Dijkweg 15
9905 TD Nansum (Holwierde)
Groningen
Nederland
+31 6 52330508
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Oldenbosch

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 99,- voor 2 personen inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek