Stuur een reserveringsverzoek

B&B Op Steendam


Aan het meer en in het natuur

Gelegen aan het Schildmeer en vlakbij ’t Roegwold natuurgebied is de hele benedenverdieping van dit karakteristieke voorhuis piekfijn in orde gebracht om zorgeloos te kunnen genieten. Daarvoor zijn zowel een woon- als een slaapkamer ingericht die je bereikt via de originele entree. De slaapkamer is uitgerust met een comfortabel en ruim bed voor twee personen en de en suite badkamer met inloopdouche en wastafel. In de pantry vind je koffie- en theezetfaciliteiten en in de woonkamer, met eettafel en bedbank voor twee extra gasten, tref je televisie met chromecast, netflix en disney+.

Buiten is er een terras met zitje, parasol en een BBQ. Parkeren kan op eigen terrein en je kunt bij de B&B een waterfiets voor vier personen huren.

Een babywiegje, campingbedje en kinderstoel zijn aanwezig.

Type

B&B

Max. capaciteit 4
B&B Op Steendam Steendam, Groningen

De ligging, aan het Schildmeer en onderdeel uitmakend van het ‘t Roegwold natuurgebied, kan hier gerust ideaal worden genoemd. Er is een badstrand waar gezwommen, gesurft en gekitesurft kan worden - boards, kano’s boten en uitrusting kunnen ter plekke worden gehuurd. Het Kabouterpad in het bos biedt vertier voor de allerkleinsten en een 18 holes golfbaan is in de buurt. In ‘t Roegwold voelen zowel zeearenden als verschillende andere vogels en dieren zich zeer wel thuis.  In de oude zeehaven wachten verschillende (vis)restaurants, de Fraeylema Borg heeft een Engelse landschapstuin die kan worden bezichtigd en in de Eemshaven kan de boot naar Borkum worden genomen. Ook het Middeleeuwse Appingedam is nabij. Net als het bruisende Groningen stad met onder meer tal van musea, winkels, restaurants. Wellness- en kuurresort Fontana in Bad Nieuweschans is eveneens vlot bereikbaar.

Historie

Dit voorhuis dateert uit 1913 is daarmee één van de oudste nog bestaande panden van het dorp. Toen het gebouw in 2019/2020 werd versterkt om de aardbevingen het hoofd te kunnen bieden zijn authentieke details als kleurgebruik, lambriseringen rond de erker en balkenplafond weer teruggebracht.  

B&B Op Steendam Leonard Geertsema en Lisette Germain
Damsterweg 14
9629 PD Steendam
Groningen
Nederland
+31 6 83032164
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van B&B Op Steendam

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 120,- per nacht voor 4 personen.
  • Vegan ontbijt € 15- per persoon.
  • Eindschoonmaak € 37,50.
  • Tijdens midweken geldt een korting van 5%.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek