Stuur een reserveringsverzoek

Huisje IJke


Een pareltje op het Hogeland

Dit heerlijke huisje voor vier volwassenen met eventueel extra plek voor twee kinderen in de bedstee, ligt aan de voet van een wierde met een vrij uitzicht over het Groningse Hogeland en heeft een grote tuin met veel fruitbomen en struiken en voor de kinderen een zandbak en een schommel.

Hoewel de inrichting authentiek is, is modern comfort als een fijne badkamer met regendouche en een keuken met wasmachine en vaatwasser aanwezig en is er ook een comfortabele vloerverwarming. Er zijn twee slaapkamers. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
Huisje IJke Tinallinge, Groningen

Tinallinge is een oud, verstild en knus dorpje met een dertigtal huisjes op een wierde, met een kerkje uit de dertiende eeuw als middelpunt. Het dorp ligt prachtig in het grote en weidse Groningse landschap. Om precies te zijn in het Hogeland, het oudste deel van de Provincie Groningen rondom het Reitdiep. Het kerkje is te bezichtigen en er is een dorpsgebouwtje waar soms exposities zijn. Verder is er, best wel uniek, een gemeenschappelijke kruidentuin. In buurdorp Baflo zijn onder meer een bakker en supermarkt. Pieterburen, Borg Verhildersum en Groningen stad zijn dichtbij en de restaurants in de buurt variëren van gewoon goed tot gerenommeerd. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt in Lauwersoog.

Historie

Dit lieflijke arbeidershuisje is een gemeentelijk monument, stamt uit 1780 en is sinds 1967 in het bezit van de familie. Niet al te lang geleden werd het gerestaureerd en authentiek ingericht. Hoewel het huis wel volledig werd geïsoleerd en er een vloerverwarming kwam, is er – geheel in oude stijl - geen tv en wifi.

Huisje IJke Pieter Kappelhof
Roordaweg 20
9954 TV Tinallinge
Groningen
Nederland
+31 6 45244290
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Huisje IJke

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Per dag € 150,-
  • Midweek € 550,-
  • Week € 950,-
  • Eindschoonmaak € 50,-.
  • Minimum verblijf van 3 dagen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek