Kasteel Amstenrade


Een prachtig voorbeeld van het neoclassicisme

Waar moeten we beginnen met de introductie van Landgoed Amstenrade? Bij het eeuwenoude kasteel, de orangerie, het park of de heerlijke bed en breakfast/vakantiewoning? Zijn, rust en natuur zijn hier in ieder geval de sleutelwoorden waar het om draait en die doelen zowel op de monumentale gebouwen als op het 150 ha grote landgoed.

De drie bed en breakfast kamers, die zijn gevestigd in een vrijstaand gebouw op het landgoed, hebben ieder hun eigen kleur, zijn klassiek ingericht en bieden comfortabele king-/queensize dubbelbedden, een eigen badkamer met douche en een koffie en theehoekje. Na het ontwaken kun je ongestoord door de tuinen struinen om vervolgens neer te strijken voor een ontbijt in de orangerie. Een privé diner kan op verzoek worden verzorgd en ook een rondleiding wordt op afspraak met liefde en vol trots gegeven. De B&B kan ook als vakantiehuis tot maximaal zes gasten in zijn geheel worden gehuurd.

In de orangerie, die wordt geflankeerd door twee historische kassen, huist sinds kort een klein restaurant waar wandelaars, rustzoekers en gasten van de B&B terecht kunnen voor een lekkere koffie en een lichte lunch.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
Kasteel Amstenrade Amstenrade, Limburg

Amstenrade ligt centraal tussen Heerlen en Maastricht in Zuid-Limburg. Dat betekent een heuvelachtig landschap op het knooppunt van drie landen, boordevol natuurschoon, cultuur en vertier. Bossen wisselen elkaar af met landweggetjes, meanderende rivieren, weilanden en akkervelden. Musea, kerken en monumentale gebouwen zijn er in de omgeving te kust en te keur en ook de liefhebber van het bourgondische leven komt hier meer dan aan zijn trekken.

Historie

Over historie gesproken: de eerste vermelding van Amstenrade dateert al uit 1271, terwijl in de late 12e en begin 13e eeuw voor het eerst sprake was van een burcht van de Heren Van Amstenraedt. In 1350 kwam Amstenrade in bezit van de familie Huyn, een machtige familie met veel aanzien in Limburg. In het midden van de 17e eeuw stierf het geslacht Huyn aan de mannelijke zijde uit en door het huwelijk van Godefrieda Huyn kwam het graafschap in bezit van de graven van Salm. Door vererving kwam het kasteel daarna in eigendom van de prinsen De Ligne. Tegenwoordig is het kasteel, dat een van de prachtigste voorbeelden van het neoclassicisme in zuid Limburg is, in het bezit van de familie Van Lidth de Jeude-d’Ansembourg.

Kasteel Amstenrade Leila van Lidth de Jeude-d’Ansembourg
Hagendorenweg 1
6436 CR Amstenrade
Limburg
Nederland
+31 46 4424571
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Kasteel Amstenrade
Een pareltje (5/5) Geplaatst op 2021-04-19

Prachtige kamer, goed ontbijt en diner. Lieve gastvrouw en een prachtig landgoed en mooie fiets en wandelomgeving

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 90,- per kamer voor 2 personen inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's