Stuur een reserveringsverzoek

Hoeve Buiten Mheer


Het enige buitenland in Nederland

Een landgoed met daarop een oeroud kasteel en een oude hoeve en dat allemaal uniek afgezonderd in het buitengebied van het pittoreske dorpje Mheer tussen de velden en de bossen waar je met een beetje geluk reeën, dassen, buizerds, fazanten of wilde zwijnen spot en 's nachts duizenden sterren ziet. De vossenjacht in het eerste weekend van november is hier een happening die je niet mag missen.

Die oude hoeve, daar draait het hier om. Want die is prachtig gerenoveerd en piekfijn in orde gebracht als vakantiehuis tot maximaal zes gasten. Je komt er via je eigen entree binnen in je eigen hal die naar de fijne woonkeuken leidt die voorzien is van alles wat je nodig hebt om een heerlijk potje te koken. Daarnaast is er ook een washok met wasmachine.

De woonkamer is ruim en sfeervol met openhaard en openslaande tuindeuren die naar de tuin met terras leiden. Die tuin is volledig omsloten en biedt een prachtig uitzicht over de Limburgse heuvels. Slapen doe je op de verdieping. Er zijn twee slaapkamers - één voor twee personen en één voor vier personen - en een badkamer met inloopdouche en een tweede toilet.

In de afsluitbare ‘achterom’ is plek voor drie auto’s en fietsen kunnen worden gestald in de tuin die ook weer af te sluiten is.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
Hoeve Buiten Mheer Mheer, Limburg

Een voormalige boerderij op het landgoed van Kasteel Mheer op een adembenemende plek midden in het heuvelland. Wie voor dat onvervalste Frankrijk sentiment gaat, is hier dus op zijn plek. En dan is het Zuid-Limburgse heuvelland ook nog eens een waar paradijs voor wandelaars, fietsers, hardlopers, mountainbikers en natuurliefhebbers. De streek wordt gekenmerkt door pittoreske dorpjes, vakwerkboerderijen en die heerlijke Bourgondische sfeer. Het prachtige Maastricht en het hippe Luik liggen op slechts 15 minuten rijden.

Historie

De eerste fundamenten van Kasteel Mheer, dat het centrum vormt van het landgoed, komen waarschijnlijk uit de late 11e eeuw. De oudste vleugel van het kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd en door de eeuwen heen kreeg het kasteel zijn huidige vorm. Sinds 1668 is het kasteel in eigendom van de adellijke familie die het kasteel nu ook nog bewoond. Hoeve Buiten Mheer is rond 1900 gebouwd en heeft dienstgedaan als fruitboerderij voor de landerijen van het kasteel. Later is het een paardenboerderij geworden met een drafbaan waar prinses Beatrix nog wel eens kwam. De boerderij is nog steeds onderdeel van het landgoed kasteel Mheer. Een wandeling naar het prachtige kasteel duurt ongeveer twintig minuten en voert je via de achteringang langs een prachtige Lindelaan naar de binnenplaats van het kasteel.

Hoeve Buiten Mheer Marieke Kraak
Trichterweg
6261NR Mheer
Limburg
Nederland
0611734030
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hoeve Buiten Mheer

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 195,- per nacht tot zes personen.
  • Minimum aantal nachten: 2.
  • Schoonmaakkosten 65,-
  • Geen ontbijtservice, wel een wijntje of sapje als welkom!

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek