tHUIS aan de BEEK


Nou en of dit thuiskomen is

tHuis aan de BEEK biedt twee luxe vakantieappartementen en ligt in het buurtschap Terziet in het buitengebied van het in het uiterste puntje van Zuid Limburg gelegen dorp Epen. De appartementen, een studio-appartement voor twee personen en een loft-appartement voor vier gasten, zijn onderdeel van een voormalige boerenhoeve gelegen in een beekdal in het zuidelijkste puntje van Nederland.

De appartementen hebben ieder een eigen ingang, uitermate comfortabele bedden, een complete keuken met eettafel, zithoek met houtkachel en badkamer met alles erop en eraan en ook wifi verder alle mogelijk modern comfort. Het studio-appartement heeft een semi-afgescheiden slaapkamer en het loft appartement twee slaapkamers. Parkeren is uiteraard geen probleem, buitenruimte is ook riant voorhanden wifi is gratis.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
tHUIS aan de BEEK Epen, Limburg

tHUIS aan de BEEK maakt deel uit van het buurtschap Terziet, dat ligt in het buitengebied van Epen. Terziet is onderdeel van een beschermd dorpsgezicht in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het Heuvelland wordt in de volksmond ook wel Klein-Zwitserland genoemd. De streek wijkt namelijk sterk af van de rest van Nederland. Er zijn tal van bronnen en bronbeken, hellingbossen, holle wegen, hoogstambomen en weelderig begroeide bermen, met nogal wat zeldzame bloemen en planten – onder meer orchideeën en het zinkviooltje. Het gebied is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Ook Schaapskooi Mergelland in Epen, subtropisch zwemparadijs Mosaqua in Gulpen, de golfbaan in Gulpen, de manege in Vaals, indoorskibaan SnowWorld Landgraaf, dierentuin Gaia Zoo in Kerkrade, wellness centrum Thermae 2000 in Valkenburg zijn de moeite waard. En dan hebben we het over de theaters en bioscopen, restaurants, kroegjes en terrasjes en winkels en musea van Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Aken en Luik nog niet eens gehad.

Historie

Het hoevecomplex van tHUIS aan de BEEK is een schoolvoorbeeld van voor deze regio zo kenmerkende 18e- en 19e-eeuwse vakwerkbouw. De hoeve is recent helemaal gerestaureerd en gemoderniseerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Alle waardevolle authentieke elementen zijn daarbij behouden. Een prachtige mix van oud en nieuw is het resultaat.

tHUIS aan de BEEK Dick Batenburg en Marijke Siegrist
Terzieterweg 7
6285 ND Epen
Limburg
Nederland
+31 43 2041360
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van tHUIS aan de BEEK

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Studio-appartement € 130,- per nacht, € 260,- per weekend (2 nachten), € 910,- per week (een houtpakket voor de houtkachel, energie en water is inbegrepen).
  • Loft-appartement € 200,- per nacht, € 400,- per weekend (2 nachten) en € 1.400,- per week (een houtpakket voor de houtkachel, energie en water is inbegrepen).

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's