De Bergense Hof


Natuur en rust in stijl

De Bergense Hof heeft één zeer ruim en luxe tweepersoons gastenverblijf, bestaande uit een woonkamer, aparte slaapkamer en moderne badkamer met douche en toilet. 

De woonkamer werd in de tijd van de pastorie ‘de zaal’ genoemd: de pastoor ontving er zijn gasten en bereidde er zijn preek voor. De kamer is voorzien van originele marmeren schouw, raamluiken en bewerkt plafond. De slaapkamer is gelegen op de opperkamer en voorzien van oorspronkelijk balkenplafond en schouw. Dat authentieke details bewaard bleven, sluit moderne gemakken alles behalve uit. In faciliteiten als TV, DVD en internetaansluiting is voorzien. Ook zijn er koffie- en theezetmogelijkheden en is er een koelkast en oven/magnetron.

Het uitgebreide boerenontbijt bestaat uit streekproducten en producten van eigen land.

 

 

Type

B&B

Max. capaciteit 2
De Bergense Hof Raamsdonk, Noord-Brabant

Raamsdonk is een rustiek, agrarisch dorp en telt niet meer dan 2200 inwoners. De structuur van de oude dorpskern wordt gekenmerkt door lintbebouwing met nog veel karakteristieke boerderijen. Het dorp ligt in de streek De Langstraat in Noord-Brabant. Kenmerkend is het zogenaamde slagenlandschap met zijn lange, smalle percelen die omzoomd zijn met elzenheggen. Delen van dit monumentale cultuurlandschap vallen onder Staatsbosbeheer. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen en mogelijkheden om te wandelen en fietsen zijn er te over. Zo kan het Halve Zolenpad naar Waalwijk worden gekozen en zijn ook de Loonse en Drunense Duinen en de Biesbosch zeer nabij. Voor liefhebbers van cultuur zijn Breda en Den Bosch makkelijk te bereiken. Amusement wacht onder meer in De Efteling. Golfen kan in een straal tot 20 km op niet minder dan negen banen. Bijvoorbeeld Golfclub Princenbosch (27 holes) en Golfpark de Haenen, Golfbaan Landgoed Bergvliet en De Oosterhoutse Golfclub (18 holes).

Historie

Aan een buitenlint van het mooie Brabantse dorp Raamsdonk ligt De Bergense Hof. Deze sfeervolle monumentale boerderij, een gemeentelijk monument, stamt uit het begin van de 18e eeuw. Het verleden is rijk. Zo was het niet alleen in gebruik als boerenbedrijf, maar deed het gebouw in de vorige eeuwen onder meer ook dienst als pastorie met schuurkerk. De naam De Bergense Hof verwijst naar ‘De Bergen’. Dat is de oorspronkelijke naam van de streek waar de boerderij ligt, een hoger gelegen woongebied tussen de Maas en de Donge. Op deze van oudsher gastvrije plek begonnen de huidige eigenaren hun Bed&Ontbijt.

De Bergense Hof Jaap de Bruin en Marleen Easton
Lange Broekstraat 2a
4944 XJ Raamsdonk
Noord-Brabant
Nederland
+31 162 742639 +31 6 2005 5859
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Bergense Hof
Verwennerij (5/5) Geplaatst op 2017-04-10

Wat en verwennerij. Prachtige kamers, heerlijk bed en een geweldig ontbijt. Bedankt voor de gastvrijheid.

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2016-06-02

Fantastisch!! Een absolute aanrader. Heel ruim, mooi en gezellig ingericht en van alle comfort voorzien. Ook met wat minder weer is het hier prima vertoeven, omdat je een hele woonkamer voor jezelf hebt. Een hele gastvrije, vriendelijke en relaxte eigenaar die je 's ochtends het meest geweldige ontbijt voorschotelt dat je je maar kunt bedenken. Ongekend! Met verse eitjes een kaas van de aangrenzende zorgboerderij. Zeker voor herhaling vatbaar.

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2015-09-09

Beste Jaap en Marleen, Wij hebben 4 heerlijke dagen gehad in juliie prachtige B&B. Heerlijk ruim en van alle gemakken voorzien. Het ontbijt is echt fantastisch.elke dag keken we onze ogen uit naar al het lekkers! Dank voor de gastvrijheid!

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2015-05-25

Lieve mensen, We hebben 2 nachten heel erg goed bij jullie geslapen, het bed is uitstekend en de kamer die tot onze beschikking stond was voortreffelijk! Het ontbijt eigenlijk veel te goed.. want van alles wil je wel proeven ;-) We hadden het geluk dat het weer ons enorm goed gezind was, dus een dagje naar de Biesbosch met de cabrio was een beleving op zich.. Het was zo fijn dat we inmiddels weer een afspraak gemaakt hebben om in Augustus weer een paar nachten te komen genieten van jullie gastvrijheid!! Nogmaals dank!! Jan en Odi Derks, Rheden

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2014-03-13

Wij hebben hier een heerlijk weekend gehad. Lekker uitgerust en genoten van de gastvrijheid! Komen zeker nog een keer terug alleen al voor het fantastische ontbijt en de mooie locatie.

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2012-09-13

En fantastische B&B. Gastvrij en iedere dag een heerlijk ontbijt. Zeker de moeite waard om terug te komen.

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2012-01-11

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2011-11-24

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2011-07-15

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2011-07-04

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2010-11-04

Beoordeling over De Bergense Hof (4/5) Geplaatst op 2010-10-28

Beoordeling over De Bergense Hof (3/5) Geplaatst op 2010-06-28

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2010-03-03

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2010-02-26

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2010-02-08

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2010-01-15

Beoordeling over De Bergense Hof (5/5) Geplaatst op 2010-01-15

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • B&B vanaf € 110,- per nacht inclusief ontbijt.

Arrangementen

Fietsen

Wij hebben twee fietsen die we gratis ter beschikking stellen. Daarnaast beschikken we over fiets en wandelkaarten. 

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's