Kloosterhotel de Soete Moeder


Voor een hemels verblijf

Een hemels verblijf in een van de 24 hemelse kamers: er zijn Comfort-, Superior- en Deluxe kamers, een Junior Suite en een Studio’s. De originele details van het klooster van weleer gaan er hand in hand met hedendaags comfort als gratis wifi, kingsize bedden en flatscreen-tv’s. De kamers zijn verdeeld over drie etages en zien uit over het stadspark, de jaren ’20 buurt en/of de kloostertuin. Iedere kamer is uniek: een eigenzinnige mix van vintage, design, hippe spullen en gerecyclede materialen.

Na een hemelse overnachting wacht een hemels ontbijt(buffet) met koude en warme gerechten. Ingrediënten komen uit de eigen moestuin of van lokale boeren en producenten.

Lees een boek in de kapel waarvan de koorgang tot loungeruimte is getransformeerd.

Drink een drankje in onze Eetkamer of geniet buiten van een wandeling in onze fraaie klooster- en moestuin.

Het kloosterhotel is overigens niet alleen een bijzondere locatie waar gasten opbloeien. Stichting Bij de Soete Moeder heeft als missie om jonge mensen zoals werkzoekenden, schoolverlaters en stagiaires een kans te bieden om te leren en werkervaring op te doen. De oprichtsters Adri en Eline hebben de sociale en maatschappelijke taken van de nonnen overgenomen.

Type

Boutique Hotel

Max. capaciteit 50
Kloosterhotel de Soete Moeder 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant

Kloosterhotel de Soete Moeder ligt in de bruisend, historische Bossche binnenstad en op een paar honderd meter van de beroemde Sint-Jans kathedraal. Alles wat ‘s-Hertogenbosch te bieden heeft wacht hier op loopafstand. Groen kan worden genoten in het naastgelegen Prins Hendrik stadspark of in het mooie natuurgebied Het Bossche Broek.

Historie

De naam Kloosterhotel verwijst naar het Nemiusklooster, dat hier begin vorige eeuw werd gebouwd en waarin 75 jaar nonnen woonden. ‘De Soete Moeder’ refereert aan de Zoete Lieve Moeder, de beschermvrouwe van ‘s-Hertogenbosch. De nonnen die hier woonden, hadden ook zorg- en onderwijstaken. In het Nemiusklooster waren een kerk, bejaardenpension, pastorie, patronaatsgebouw en een meisjes- en kleuterschool ondergebracht. 

 

Kloosterhotel de Soete Moeder Eline van Lith
Nemiusstraat 4
5212 RG 's-Hertogenbosch
Noord-Brabant
Nederland
+31 73 2048840
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Kloosterhotel de Soete Moeder

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

 

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's