Landgoed de Hoevens


Rust en ruimte voor mens en natuur

Twee heerlijke vakantiehuizen en een B&B, allebei gevestigd op een eeuwenoud landgoed midden in het groen waar het eindeloos genieten is van de natuur en van elkaar. Wandelen, fietsen of zwemmen in de zwemvijver: het hoort hier allemaal tot de mogelijkheden.

De B&B - geschikt voor 2 personen -, om te beginnen, is gevestigd in het voormalige Bakhuisje van het landgoed. Wat wil zeggen dat twee personen - met een kindje - hier het rijk alleen hebben. ’t Bakhuisje bestaat uit twee gedeeltes. Met op de begane grond de eethoek en in het souterrain een heerlijk slaapvertrek en een volledig uitgeruste keuken. Alle mogelijk faciliteiten, tot en met een authentieke schouw met broodoven en houtkachel zijn er aanwezig. Bovendien hebt u uw eigen boomgaard met terras. Het is mogelijk om zelf te kokkerellen, maar wie voor gemak gaat kan op verzoek ook goed gevulde ontbijtmand bestellen.

De beide vakantiehuizen - geschikt voor 20 personen - zijn gevestigd in de monumentale Vlaamse schuur en bieden ieder vier slaapkamers met plaats voor max. tien gasten. De keukens zijn goed geoutilleerd en de badkamers uitgerust met een douche en een sauna. Ook aan tv en dvd-speler, muziekinstallatie, boeken, tijdschriften en spelletjes is gedacht, terwijl buiten het terras met speelveld, jeu de boules baan en tafeltennistafel wacht. Een gasbarbecue is tegen een meerprijs te gebruiken.

De twee accommodaties kunnen ook geschakeld worden d.m.v. een deurwand die open kan. Zo ontstaat er één groot vakantiehuis met acht slaapkamers, geschikt voor groepen tot twintig personen.

Catering kan in overleg worden geregeld en in de nabije omgeving van De Hoevens zijn diverse leuke restaurantjes te vinden voor diner en lunch.

Type

B&B, Vakantiehuis, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 20
Landgoed de Hoevens Alphen , Noord-Brabant

Natuurliefhebbers komen op dit landgoed aan hun trekken, want hier is volop te zien en te beleven. Het dorp waartoe het landgoed behoort ligt tussen Riel en Baarle-Nassau en in de buurt van Tilburg en Breda, waardoor ook cultuur en vertier genoten kan worden voor wie dat wil.

Historie

De historie van Landgoed De Hoevens gaat terug tot in de Brons- en IJzertijd (ca. 1700-100 v. Chr.), terwijl de geschreven geschiedenis in 1204 begint. Sinds begin vorige eeuw is het landgoed in het bezit van de familie Blomjous waarvan de derde generatie inmiddels aan het roer staat. Deze generatie koos ervoor om het landgoed op duurzame wijze te beheren en te ontwikkelen met liefde en aandacht voor de natuur. Het resultaat mag er zijn!

Landgoed de Hoevens Rian Schellekens
Goorstraat 1a
5131 RG Alphen
Noord-Brabant
Nederland
+31 6 27100048
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Landgoed de Hoevens
Heel bijzonder (5/5) Geplaatst op 2021-06-24

Beste mensen, wij hebben een week mogen logeren in het knusse bakhuis. Het landgoed straalt heel veel liefde voor mens en natuur uit. Er zijn vele mogelijkheden om op het landgoed te vertoeven. Dus bezoek de website en reserveer gerust. Maar wij komen graag nog eens terug, dus graag een plekje overhouden. Heel veel dank, Ellen en Nel (juni 2021)

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • B&B vanaf € 349,- per weekend (2 nachten) en vanaf € 445,- per midweek (4 nachten) voor twee personen in laagseizoen, exclusief ontbijtservice.
  • ZIe hier de beschikbaarheid voor B&B 't Bakhuis
  • Vakantiehuis vanaf € 1.995,- per weekend (2 nachten) en vanaf € 3.195,- per week. Prijzen o.b.v. bezetting door maximaal 16 personen en laagseizoen.
    Toeslag extra nacht € 300,- 

 

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's