Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Bed and Breakfast l’Atelier


Uniek voor Amsterdam

Bed and Breakfast L'atelier heeft twee kamers die beide geschikt zijn voor twee personen. De kamers liggen aan een imposante marmeren gang en zijn luxueus, sfeervol en uitermate compleet. Met bedden van hoogstaande kwaliteit, prachtig linnengoed en fijne, ruime badkamers. Eén kamer kijkt uit op de gracht, de andere kamer grenst aan de patio.

In de garden lounge, een prachtige grote ruimte die uitkomt op de diepe grachtentuin en waar ook werk tentoongesteld wordt van vooraanstaande Europese kunstenaars, wordt het ontbijt geserveerd en kunnen gasten een kopje koffie zetten, een glaasje nuttigen of een boekje lezen.

Type

B&B

Max. capaciteit 4
Bed and Breakfast l’Atelier Amsterdam, Noord-Holland

Bed and Breakfast L'atelier ligt aan een uitermate rustig stukje van de Nieuwe Keizersgracht, maar ook op enkele minuten afstand van het bruisende Amsterdamse Rembrandtplein en daarmee in het hart van al het mooie en bijzondere dat de stad te bieden heeft. Museum de Hermitage wacht letterlijk om de hoek, alle andere musea zijn op loopafstand. Winkels en winkelstraten, pleinen en terrassen, kroegjes en clubs en restaurants in alle soorten en maten zijn vanuit de B&B makkelijk bereikbaar.

Historie

Het grachtenpand waarin B&B L'atelier is gevestigd stamt uit 1735, is aangemerkt als Rijksmonument en behoort tot het deel van de Amsterdamse grachtengordel dat een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst kreeg. De eerste 180 jaar had het pand, dat midden in de voormalige Joodse wijk ligt, vooral een woonfunctie. Van 1905 tot 1923 was hier een Joodse basisschool en een fröbelschool, waarbij de fröbelschool tot 1943 doorging. Na 1945 had het pand verschillende bestemmingen, waaronder dat van atelier dat pyjama's produceerde. Het duurde tot 1979 voordat het weer een huis werd. De huidige eigenaren hebben deze parel aan de gracht met veel liefde, zorg en toewijding gerenoveerd.

Bed and Breakfast l’Atelier Maria Teresa Bellod Paya & Willem Jan Groenewoud
Nieuwe Keizersgracht 54
1018 DT Amsterdam
Noord-Holland
Nederland
+31 6 23255821 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Bed and Breakfast l’Atelier

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 225,- tot € 275,- per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt.

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek