Bissems Hofstede


Monumentaal genieten aan de IJssel

Hoezo aan ruimte geen gebrek en natuur in overvloed? Op de Bissems Hofstede wonen zo’n honderd koeien die vanuit hun ligstallen in de zomertijd gemoedelijk richting de weilanden kuieren om zich daar tegoed te doen aan het malse gras. Voor het melken van al deze dames staan twee robots dag en nacht gereed, dus waarom zouden ze zich haasten? Maar liefst zestig hectare grond horen bij de hofstede. Het merendeel grasland en akkerland om veevoer als mais op te verbouwen. Want alles lijkt hier om de koeien, de kalfjes en de pinken te draaien. Lijkt inderdaad.

Want wie de gastenverblijven ziet, weet wel beter. Er zijn er twee. Allebei gevestigd in de historische wagenschuur langs de dijk. Bij het restaureren van de monumentale schuur werd geen enkel stukje ongemoeid gelaten. Het resultaat is er dan ook naar. De eeuwenoude gebinten en muren zorgen voor gezelligheid, de moderne inrichting, keuken en badkamer bieden alle comfort waar je blij van wordt.

De appartementen zijn ruim zat voor twee tot vier personen. Vanuit de slaapkamers op de bovenverdieping kijk je riant uit over de IJssel ofwel één van de fraaiste rivierenlandschappen van Nederland. Er is een woonkamer met zithoek, goed geoutilleerde keuken, ruime vide met tweepersoonsbed, badkamer met toilet, wastafel, stortdouche, haardroger, handdoeken en ook heeft elke gastenverblijf een eigen ingang. Voor een derde en vierde persoon wacht een extra slaapkamer met twee bedden. 

Een ontbijtmand met onder meer versgeperste jus d’orange, vers fruit, yoghurt, kaas, zoet beleg, vleeswaren, eitjes en diverse broodjes kan op verzoek in het gastenverblijf worden bezorgd.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 8
Bissems Hofstede Marle, Overijssel

Je bent hier pal aan de IJsseldijk in de buurtschap Marle en vanuit je vakantieverblijf wandel of fiets je zo het schitterende rivierenlandschap in. Vanaf de boerderij zie je ook de Veluwezoom al liggen, waardoor ook uitgestrekte bossen en weidse heidevelden hier als het ware voor het oprapen liggen. De lokale veerpont zet je bovendien over naar de andere kant van de IJssel voor een ontdekkingstocht langs landgoederen in de regio Salland. De pittoreske Hanzesteden Hattem, Zwolle, Kampen en Deventer zijn nabij. Een bezoek bijvoorbeeld aan het museum van de beroemde IJsselschilder Voerman in Hattem is de moeite waard. Evenals een stadswandeling door de historische binnenstad van Kampen of een bezoek aan Deventer.

Historie

De historie van de Bissems Hofstede gaat terug tot de zeventiende eeuw. Het bedrijf is ontstaan als afsplitsing van een naastgelegen middeleeuwse kloosterboerderij. De boerderijnaam verwijst naar het Middelnederlandse woord bissen, wat duidt op het onrustig rennen van vee. Over de Bissems Hofstede is een heuse boerderijbiografie verschenen, met allerlei verhalen en anekdotes over het boerenleven in de IJsselstreek van de afgelopen eeuw. Je kunt er in het gastenverblijf op je gemak doorheen bladeren. Tegenwoordig is de hofstede een rijksmonument en eigendom van Gert-Karel Bruggert en Annet Schrijver die hier ook hun veeteeltbedrijf runnen.

Bissems Hofstede Annet Schrijver
Marledijk 33
8198 KP Marle
Overijssel
Nederland
+31 6 28520155
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Bissems Hofstede
Monumentaal genieten. (5/5) Geplaatst op 2021-05-06

Een heerlijke lang weekend gehad op deze fijne locatie. Gastvrij en enthousiast ontvangen door Annet, met een streekproducten pakket en een fles verse melk uit eigen stal. Alsjeblieft! dit kan al niet meer kapot naar ons idee! De eeuwenoude "schoppe" is prachtig gerestaureerd en geriefelijk ingericht. Bijzonder is de "masterbedroom" met een fantastische verstelbare boxspring van koninklijke omvang. Vanuit die boxspring ku je door de ruime dakramen wijds over de IJssel uitkijken. Een bijzonder mooie meerwaarde aan het verblijf. Ook de ruime, met regendouche naar keuze voorzien badkamer (geen bad # niet nodig voor ons) is ook nog eens uitgerust met verzorgingsproducten van rituele, hetgeen vooral door mijn lieve vrouw enthousiast werd ontvangen. Het leek wel een wellness. Wij hebben gebruik gemaakt van het optionele ontbijt wat uitgebreid en ruim voldoende bleek. Als je wil kun je ook voor een diner aan huis kiezen voor een heel redelijke prijs! Buurvrouw Sigrid caterd een 3 gangen menu en komt dit gang na gang reserveren. Ook dit viel zeer bij ons in de smaak. Wij hebben gebruik gemaakt van hun aanbod om het bedrijf te bekijken en ons te laten informeren over wat het boerenbedrijf tegenwoordig inhoudt en tegen welke regelgeving men aanloopt. Zeer informatief, vrijblijvend en het kost niks extra. Je kunt vanuit deze heerlijk comfortabele b&b letterlijk alle kanten op en is voor ons geen enkele reden om hier niet nog eens te boeken! Annet en Gert-Karel, hartelijk dank en... tot ziens!

Genieten! Gastvrijheid! (5/5) Geplaatst op 2020-10-18

Genieten met een hoofdletter G! Gastvrijheid met een hoofdletter G! Al met al een paar heerlijk dagen gehad in gastenverblijf 1 van Bissems Hofstede. Hartelijke ontvangst van Annet en kundige uitleg over het boerenbedrijf van zowel Annet als Gert-Karel. Verblijf van alle gemakken voorzien. Mooie locatie om te wandelen in de bossen van Wapenveld/Heerde en langs de IJssel. Aangezien we in een horecalockdown zaten konden we lekker ontbijten, lunchen en dineren in het verblijf aangezien er hiervoor alles aanwezig was. Wij komen hier zeker nog eens terug! Bedankt Annet en Gert-Karel

Heerlijkheid aan de IJssel (5/5) Geplaatst op 2020-09-07

Wat een top-adres is dit! Zeer gastvrij onthaal door Annet en Gert-Karel, prachtig verblijf in de oude en met zorg opgeknapte schuur, en een fantastische blik op de IJssel. Zo mooi! En dan ook nog kennis maken met het boerenbedrijf en de dieren...wij komen terug!

Ontdekking (5/5) Geplaatst op 2020-08-19

Al bij aankomst enorm enthousiast op het erf onthaald door gastvrouw Annet. Accommodatie is gloednieuw en heel stijlvol verbouwd en ingericht en van alle gemakken voorzien. Maar nog verrassender is het strandje aan de IJssel aan de overkant, zeker met dit warme weer een paradijselijke plek.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Prijzen per gastenverblijf op basis van twee personen:

  • € 130,- per nacht*

  • € 250,- voor twee nachten (voor twee nachten door de week), alleen in het laagseizoen

  • € 300,- per weekend (2 nachten)

  • € 450,- midweek ma-vr

  • € 750,- per week vr t/m vr

  • 3e en/of 4e persoon per nacht 50 euro pp

  • Ontbijtmand € 15,- per persoon.
  • Tijdens de vakanties en feestdagen zijn de appartementen alleen te boeken voor een weekend, lang weekend, midweek of week
  • De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief toeristenbelasting 
  • In de gastenverblijven zijn geen huisdieren toegestaan en is roken verboden

* In het weekend geldt een minimum verblijf van twee nachten.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's