Landgoed Hoeve Springendal


Natuur, stilte en een oeroud landschap

Natuur, stilte en een oeroud landschap met daarin ganzen, eenden, kippen, pauwen, geiten, schapen, varkens, Schotse Hooglanders en trekpaarden. In het beekdal met zijn bronnen, beekjes en glooiingen bloeien en groeien bijzondere planten als orchideeën en dotterbloemen. Op de essen bloeit weer rogge en haver met blauwe korenbloemen en geurende kamille. Ook leven er verschillende zeldzame vogels zoals de IJsvogel en de Grauwe Klauwier en is hier zelfs de Kwartelkoning al eens gespot. En dan kan hier ook nog eens op en top overnacht worden.

Boven de graanschuur op het erf zijn daartoe twee prachtige B&B kamers gecreëerd. De eerste is een loft met groot balkon dat uitziet over het erf en het Beekdal. In de andere kamer slaap je op de vide, met dakramen die zicht geven op de sterrenhemel, terwijl de andere ramen uitkijken op de eeuwenoude eik. Uiteraard heeft elke kamer een eigen badkamer met vrijstaand bad of grote douche en is er ook alle mogelijk modern comfort gedacht. Het ontbijt staat voor je klaar in de ruimte beneden.

In de nostalgische boerderij zijn, verdeeld over de begane grond en de verdieping, vijf heerlijke appartementen voor twee of vier personen, waarvan één huisdiervriendelijk. Modern ingericht en compleet met woonkamer met zit-en eethoek, goed uitgeruste open keuken, badkamer met douche, wastafel, apart toilet en een eigen terras of loggia.

In de oude graanschuur - of op het terras als het weer dat toelaat - is een restaurant waar je terecht kunt voor een lunch of diner of voor een stuk huisgemaakte appeltaart met koffie.

Type

B&B, Vakantiehuis, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 50
Landgoed Hoeve Springendal Hezingen, Overijssel

Wie niet van de natuur houdt is hier simpelweg niet op zijn plek. Want rond het erf ligt een eeuwenoud natuurgebied met ontspringende bronnen en de rustig kabbelende Brunninkhuizerbeek en verder ligt de hoeve middenin natuurgebied het Springendal op steenworpafstand van de Duitse grens en op 4,5 kilometer van het schilderachtige plaatsje Ootmarsum. De Hoeve ligt in de gemeente Tubbergen, omgeven door tal van grote en kleine natuurgebieden.

Historie

Een oeroud landschap en een oude stuwwal waar een en dezelfde familie al eeuwenlang woont en werkt: de familie Brunninkhuis. Treffender kan haast niet want de betekenis van de familienaam luidt ‘huis bij de bronnen'. Al voor het jaar 1500 werd hier de eerste nederzetting bewoond en na heel wat generaties is deze plek langzaam maar zeker veranderd in het huidige Landgoed Hoeve Springendal. In de loop der eeuwen is er heel wat verbouwd en bijgebouwd en werd de hoeve langzamerhand ook opengesteld voor gasten.

Landgoed Hoeve Springendal Walter Brunninkhuis
Brunninkhuisweg 3
7662 PH Hezingen
Overijssel
Nederland
+31 541 291530 of +31 6 55186983
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Landgoed Hoeve Springendal

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Appartementen vanaf € 94,- per nacht voor 2 personen en € 109,- voor 4 personen.
  • B&B kamer vanaf € 99,- per nacht voor 2 personen inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's