Hollewand Guesthouse


The best of two worlds

Eerst even over de ligging, want die is hier ideaal: ten zuiden van Zwolle en aan de doorgaande weg naar Deventer - waardoor je zowel kunt proeven van het buitenleven als van de geneugtes van de stad - en dan ook nog eens aan het bos en naast een golfbaan.

Dan over de appartementen. Er zijn er twee. Allebei voor twee personen, super compleet met super veel privacy en ruimte (100m2 per stuk) en voorzien van alles wat je je kunt wensen. Ze zijn gevestigd in een gebouw dat vroeger onderdeel was van het nabijgelegen landgoed Zandhove. De woonkamers zijn sfeervol. Met comfortabele stoelen, een heerlijke bank, en een 4K Smart TV. De badkamers hebben een douche en toilet en in de slaapkamer wacht een luxe tweepersoons boxspring. In de keukens tref je onder andere een kookplaat, combimagnetron, koelkast en vaatwasser. Eén van de appartementen heeft als kers op de taart een eigen infraroodsauna.

Het ontbijt is optioneel.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
Hollewand Guesthouse Zwolle, Overijssel

Door zijn ligging aan het bos en aan fietspaden, naast een golfterrein en op 15 fietsminuten van hartje Zwolle is de Hollewand een ideale uitvalsbasis om zowel te genieten van de buitenlucht en de natuur als van stads vertier. In Zwolle centrum zijn volop terrasjes en restaurants en ook musea die een bezoek meer dan waard zijn.

Historie

Boerderij de Hollewand - genoemd naar de ligging aan de Hollewandsweg - staat bij Landgoed Zandhove waarvan de geschiedenis zo’n drie eeuwen teruggaat. Zandhove kende in de loop van haar bestaan verschillende particuliere eigenaren, maar kwam in 1954 in het bezit van de gemeente waarna het aanvankelijk diende als (nood)sanatorium voor Zwolle en omgeving en later als onderafdeling van het gemeentelijke Sophiaziekenhuis. Op 1 januari 1991 werd de Gemeentelijke Stichting Zandhove geprivatiseerd. Ruim tien jaar later kochten de huidige eigenaren de boerderij. Dankzij hun inspanningen kun jij nu ook genieten van deze heerlijke plek.

Het pand op Hollewandsweg 38, is gebouwd op de plaats waar ooit de Herberg De Hollewand in 1717 heeft gestaan. Boven de voordeur van het pand is een gevelsteen ingemetseld met de naam van de jonkvrouw J.C.C. de Blocq van Haersma de With en die van de architect van het pand, Piet Lankhorst.

Hollewand Guesthouse Johanna
Hollewandsweg 38
8015 PD Zwolle
Overijssel
Nederland
+31 6 28927627
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hollewand Guesthouse
Super netjes.. en heerlijk stil (5/5) Geplaatst op 2021-11-29

Wat een lieve verwelkoming! Heerlijke dagen gehad met de deelnemers van de Academy.. die gingen weer naar huis.. maar ik heb hier heerlijk 2 nachten geslapen. Netjes, schoon, compleet en super sfeervol. Een echte aanrader zonder twijfel! Lieve groet, Karin van Dijk- van der Zande www.karinhuis.nl

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 129,- tot € 149,- per nacht voor 2 personen.
  • Optioneel ontbijt per persoon € 19,90 (min. 2 personen).

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's