Het Heerengoedt


Een boerderij met een rijk verleden

Velden, schapen in de wei en een oude woonboerderij met daarin drie plattelandsappartementen voor twee gasten. Dat is wat je je mag voorstellen bij Het Heerengoedt in het prachtige Twentse Ambt Delden.

De appartementen zijn op de verdieping waar ooit de hooizolder was en werden uitgerust met een complete keuken, zitje met tv, airconditioning en badkamer met apart ligbad. Een wenteltrap leidt naar de slaapverdieping waar een extra lange boxspring een goede nachtrust garandeert.

Buiten in de tuin staat het terras voor je klaar zodra het weer dat toelaat.

De appartementen zijn op basis van self catering. In de omgeving kun je kiezen uit verschillende restaurants.

 

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
Het Heerengoedt Ambt Delden, Overijssel

Fietstochten leiden langs Twentse kastelen, naar landgoed Twickel of de houtzagerij of naar Enschede, Hengelo en Almelo. Wandelroutes brengen je naar de umfassungsweg met het prachtige vlonderpad. Na een dagje Twente kan je in je appartement een maaltijd bereiden. Wie liever buiten de deur eet, kan daartoe terecht in verschillende restaurants in Delden.

Historie

Bij het zoeken naar een geschikte naam voor hun plattelandsappartementen doken de eigenaren in het streekarchief. Daar vonden ze uit dat hun boerderij rond 1579 een ‘heerenguett’ ofwel herenboerderij was, wat wil zeggen dat de herenboer genoeg knechten had om zelf niet te hoeven werken. De boerderij werd fors gerenoveerd om de appartementen mogelijk te maken. Daarbij bleven oude details intact.

Het Heerengoedt Diana Katerbarg
Hoffmeijerweg 3
7495 RZ Ambt Delden
Overijssel
Nederland
+31 6 24746844
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Het Heerengoedt

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 95,- per nacht per appartement.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's