Erfgoed Bossem


Een bed van stro voor de koeien

Bij Erfgoed Bossem is heel wat te kiezen:

De vier luxe KoeStersuites hebben de natuur als inspiratiebron. Koester de groene oase van Noordoost Twente; koester de momenten van samenzijn. Alle suites beschikken over een open douche met regendouche en sunshower. Prima geschikt voor een bruidspaar of om te logeren met kinderen.

In de oorspronkelijke boerderij liggen vijf ruime boerderijkamers die voorzien zijn van comfortabele boxsprings, een zitje en een eigen badkamer met douche en toilet. Enkele kamers beschikken daarnaast over een tweepersoons stoomcabine.

Naast de kamers in de authentieke boerderij, is het ook mogelijk om te overnachten in een Sterrenkubus, een knus vierkant houten huisje midden in het boerenland. Het riante bed bevindt zich vlak onder een transparante koepel, waardoor je kan genieten van een overweldigende sterrenhemel. Liever nog iets dichter bij de natuur? Dan zijn de sfeervol ingerichte Lodgetenten wat voor u! De tenten zijn van alle gemakken voorzien, maar zorgen tegelijkertijd voor een ‘back to nature’ gevoel.

Als het even kan brandt de enorme open haard op de ‘deel’, de voormalige koeienstal. Pak een heerlijk wijntje en een goed boek en je hoeft nergens meer naar toe. Het persoonlijke ´logeren bij de boer´ combineert hier uitstekend met het comfort en de verzorging op hotelniveau.

Gasten die dit erfgoed aandoen, krijgen desgewenst uitvoerig uitleg over het boerenleven van vroeger en nu. De koeien zijn te bewonderen in hun nieuwe potstal met echt stro. Daarnaast kunt u culinair laten verrassen door al het moois uit Bossems Boerenkeuken. Voor alle maaltijden is er gekozen voor zoveel mogelijk natuurvlees en mooie, lokale producten volgens het Slow Food principe ‘think global, eat local’. 

Type

B&B

Max. capaciteit 30
Erfgoed Bossem Lattrop-Breklenkamp, Overijssel

Gelegen in het karakteristieke coulisselandschap van Twente, op ongeveer vijf kilometer van het historische stadje Ootmarsum. De omgeving leent zich bij uitstek om te fietsen of te wandelen. Kasteel Singraven en Cosmos ontdekcentrum (sterrenwacht) zijn op loopafstand. Hanzestad Oldenzaal, de windkorenmolen of het klôpkeshoes makkelijk bereikbaar. Eetgelegenheden zijn er te over. Golfen kan op 30 km bij Driene Golfclub in Hengelo (9 holes), Golfbaan Het Rijk van Sybrook in Enschede op 22 km (27 holes) en bij de Twentsche Golfclub in Ambt-Delden (18 holes).

Historie

Op deze oude Saksische boerderij wordt, temidden van natuurschoon, al eeuwenlang landbouw bedreven. De streekeigen stijl van de boerderij is altijd behouden gebleven en op veel plaatsen waant ment zich nog in het verleden. Gasten die dit erfgoed aandoen, krijgen desgewenst uitvoerig uitleg over het boerenleven van vroeger en nu. De koeien zijn te bewonderen in hun nieuwe potstal met echt stro.

Erfgoed Bossem Familie Rerink
Dorpsstraat 7
7635 NA Lattrop-Breklenkamp
Overijssel
Nederland
+31 541 221392
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Erfgoed Bossem
Beoordeling over Erfgoed Bossem (4/5) Geplaatst op 2015-09-11

Klantvriendelijk en gastvrij, goed en vooral smakelijk eten wij gaan nogmaals daarheen

Beoordeling over Erfgoed Bossem (4/5) Geplaatst op 2012-01-25

Beoordeling over Erfgoed Bossem (5/5) Geplaatst op 2011-12-27

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 80 - € 220 per nacht voor twee personen. Een heerlijk ontbijt van lokale producten is inbegrepen.

Arrangementen

Proef het seizoen arrangement

Het beste van Twentse grond: rechtstreeks van de boerderij en ambachtelijk bereid. Daar staat Bossem voor. We nodigen jullie graag uit aan tafel om het seizoen te proeven. En daarna blijven jullie gewoon lekker logeren in een sfeervolle boerderijkamer of andere verrassende accommodatie op het erf.

Het Proef het seizoen arrangement bestaat uit:


- Ontvangst met een kopje koffie/thee
- Gebruik badlinnen
- Opgemaakte bedden
- Koffie (Senseo) en thee in de accommodatie
- 2x Overnachten en een ontbijt(mand) in een accommodatie naar keuze
- 1x Bossems Tafel (driegangen verrassingsdiner) op donderdag of vrijdag
- Vrij toegankelijk Wifi- Eindschoonmaak   

Het arrangement is ook boekbaar voor 1 nacht.

N.B. Voor kinderen passen we de arrangementsprijs aan (afhankelijk van leeftijd en wensen), tevens maken we voor de kinderen graag een aangepast menu met verse ingrediënten. Informeer vrijblijvend naar de arrangementmogelijkheden.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's