Stuur een reserveringsverzoek

Historische Buitenplaats Den Alerdinck


Op een landgoed met een havezathe

Een landgoed van maar liefst 35 ha, in het midden van circa 500 ha natuur in het prachtige Sallandse coulisselandschap. De nachten zijn hier nog on-Nederlands donker en het enige geluid is dat van een roepende uil. IJsvogels en buizerds voelen zich op Den Alerdinck zeer wel thuis. En ook herten en eekhoorns zijn veel geziene gasten. De boomgaard van het landgoed telt veel oude appelrassen en naast de gastenverblijven is een muur met leifruit met, voor deze tijd, zeldzame groeivormen. Daarbij loopt u vanuit het vakantiehuis zo het bos in.

Maar nu over de vakantiehuizen zelf, want daar is het u om te doen. Het zijn er vier in totaal. Samen groot genoeg voor 22 gasten, maar ook afzonderlijk te huur.

De huizen Mimosa en Acacia bieden ieder ruimte tot vijf personen, zijn half vrijstaand en hebben één tweepersoons slaapkamer, badkamer en toilet en woonkamer en keuken op de begane grond en de andere slaapkamer op de verdieping.

De Boswachter (8 personen) en de Bosrand (4 personen) zijn allebei vrijstaand. De Boswachter heeft één slaapkamer op de begane grond en een toilet in de hal. De andere drie slaapkamers en de badkamer op de verdieping. In de Bosrand zijn de twee slaapkamers en de badkamer op de begane grond.

Alle huizen zijn stijlvol ingericht, voorzien van goede bedden en alle modern comfort en hebben een privé terras. Elke living heeft een houtkachel en de keukens zijn voorzien van alle mogelijke benodigdheden.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 5
Historische Buitenplaats Den Alerdinck Laag Zuthem (Zwolle), Overijssel

De Sallandse Heuvelrug, het Vechtdal en de IJsselvallei worden tot de mooiste Nederlandse natuurgebieden gerekend. De mogelijkheden om uit te waaien, te wandelen en te fietsen zijn hier talrijk. Zowel op het grote landgoed zelf, als daarbuiten, is de Sallandse natuur prachtig en gevarieerd. Stadsvertier en gastronomie op hoog niveau wachten in het nabijgelegen Zwolle. Ook Deventer, Kampen, Dalfsen, Ommen, Elburg en Hattem zijn nabij. In Heino is kasteel het Nijenhuis met museum de Fundatie.

Historie

Midden in het prachtige Overijsselse coulisselandschap ligt Historische Buitenplaats Den Alerdinck. Het buiten wordt omgeven door een slotgracht van 3 km en telt maar liefst 35 ha. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 15e eeuw. Het in eclectische stijl gebouwde landhuis dat centraal ligt op het landgoed, werd in 1648 aangemerkt als havezate. Die kwalificatie impliceerde een belangrijk aantal voordelen voor de bewoner/eigenaar. In veruit het grootste deel van haar bestaan werd het landgoed particulier bewoond. Ook vandaag de dag is dat het geval. De huidige eigenaar heeft Den Alerdinck weer gemaakt tot wat het ooit was: ‘een der schoonste plekken van Salland’.

Historische Buitenplaats Den Alerdinck Wouter Koning
Den Alerdinckweg 1
8055 PE Laag Zuthem (Zwolle)
Overijssel
Nederland
+31 6 55555544
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Historische Buitenplaats Den Alerdinck

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 150,- per nacht voor 5 personen.
  • Elke volgende persoon € 30,- per nacht.
  • Minimum verblijf 2 nachten.
  • Tarieven zijn exclusief schoonmaakkosten en linnengoed.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek