Stuur een reserveringsverzoek

Kinderhuisje Heiligerlee op Landgoed Geerestein


In een bos, aan een weiland en achter het kasteel van een landgoed ...

In een bos en aan een weiland staat een huis met de naam ‘kinderhuisje Heiligerlee’. Heiligerlee staat achter het kasteel van een immens, particulier landgoed dat bestaat uit een combinatie van bos, sloten en open weilanden die door een netwerk van slingerpaden en eikenlanen met elkaar verbonden zijn. Naast het kasteel tref je er ook actieve boerderijen, tien rijksmonumenten, een landschapspark en vier cultuurhistorische gebouwen. Dat je je hier zult vervelen is dan ook uitgesloten en genieten doe je er gegarandeerd.

Het huis werd zeer recent volledig gerenoveerd tot comfortabel en zeer compleet vakantiehuis. Je maakt er je entree in de ruime hal met garderobe. De open woonkeuken met kookeiland en zitgedeelte zijn in dezelfde grote en hoge ruimte gecreëerd. Compleet met sfeervolle houtkachel en overal vloerverwarming. De twee dubbele slaapkamers - waarvan één met vide met twee extra slaapplekken - en de badkamer met ligbad, douche en aparte wc, zijn ook op de begane grond.

Vanaf het zonnige privé-terras kijk je prachtig uit over het weiland. Auto’s kunnen onder de carport worden geparkeerd en fietsen in het fietsenhok.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
Kinderhuisje Heiligerlee op Landgoed Geerestein Woudenberg, Utrecht

Welbeschouwd hoef je dit landgoed niet af om aan je trekken te komen. Wil je dat toch dan is er in Woudenberg, dat in het Utrechtse deel van de Gelderse Vallei aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug ligt, genoeg vertier te vinden en zijn Amersfoort en Utrecht dichtbij.

 

Historie

De geschiedenis van Geerestein gaat terug tot de 14de eeuw. Kinderhuisje ‘Heiligerlee’ werd door Hendrik Daniel Hooft in de periode 1835-1850 voor zijn zeven kinderen gebouwd in de stijl van een Zwitzers chalet. Waarschijnlijk vernoemde hij zijn kinderhuisje naar de slag bij Heiligerlee: de eerste overwinning van de Nederlanders op de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. In 1960 werd Heiligerlee verbouwd en uitgebreid. Het oorspronkelijk rieten schilddak is toen vervangen door dakpannen en een zaagrand. Tegenover het kinderhuisje staat een klein stalgebouw met een Grieks tempelfront wat ook door Hendrik Daniel Hooft in hetzelfde periode is ontworpen en gebouwd. Geerestein bleef sinds 1834 eigendom van de familie Hooft. De familie zet het landgoed voort door natuur, landbouw, recreatie en cultuurhistorie duurzaam te combineren.

Kinderhuisje Heiligerlee op Landgoed Geerestein Isabelle van Ogtrop-Hooft
Geeresteinselaan 55
3931 JB Woudenberg
Utrecht
Nederland
+31 6 50643779
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Kinderhuisje Heiligerlee op Landgoed Geerestein

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 595,- weekend van 3 nachten (vrijdag tot maandag);
  • € 695,- midweek van 4 nachten (maandag tot vrijdag);
  • Vanaf € 1.095,- per week;
  • Prijzen zijn op basis van 4 personen;
  • 5e en 6e persoon vanaf € 30,- p.p.p.n.
  • Tarieven zijn exclusief schoonmaakkosten, toeristenbelasting en bedlinnen, badlinnen en keukenlinnen (tegen vergoeding beschikbaar)

Wegens complete renovatie beschikbaar vanaf april/mei 2021.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek