De Oude Kapel


Lekker centraal tussen natuur en cultuur

Midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en op nog geen vijftien kilometer van de Utrechtse binnenstad, wacht De Oude Kapel. Je kunt er terecht voor meetings tot vijftien personen en vooral ook als gast van de B&B. De twee kamers kunnen ook samen worden gehuurd, in welk geval je de gehele accommodatie inclusief woon-/eetkamer voor jezelf hebt.

De tuinkamer op de begane grond heeft openslaande deuren naar het terras. De kamer heeft een luxe tweepersoons boxspring, douchecabine, wastafelmeubel, apart toilet en ruime kledingkast. Ook vind je er een waterkoker en Nespresso-apparaat.

De suite is op de eerste verdieping en ook hier tref je een luxe tweepersoons boxspring, waterkoker en Nespresso-apparaat. Daarnaast is er een zitje en een bureau en is er de mogelijkheid om een extra bed bij te plaatsen. De suite heeft een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel die op de begane grond is.

Het ontbijt wordt geserveerd in de fijne zithoek op de begane grond of bij mooi weer op het zonnige terras.

Type

B&B

Max. capaciteit 5
De Oude Kapel Driebergen, Utrecht

De Oude Kapel ligt hartstikke centraal en is daardoor de ideale plek om zowel de bruisende Utrechtse binnenstad als de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken. Wat die laatste betreft vind je ongeveer nergens anders in Nederland zo’n aangename afwisseling van cultuur en natuur. Zo wisselen vorstelijke landgoederen, pittoreske dorpjes en eindeloze bossen en heidevelden elkaar af en zijn er ook nog eens genoeg restaurants in allerlei prijsklassen.

Historie

Kerken waren altijd al een plek van ontmoeting en dat geldt ook voor de Oude Kapel die stamt uit midden vorige eeuw en werd gebouwd als hulpkerk voor vakantiegangers en bezoekers van de conferentieoorden in de buurt. Het aantal kerkgangers groeide nog in die tijd waardoor in 1960 de Maranathakerk werd aangebouwd en de hulpkerk werd ingezet als verenigings- en jeugdgebouw. In 2014 is de Maranathakerk gesloopt na een lange periode van leegstand. De oude hulpkerk bleef gelukkig gespaard en doet nu, na een uitgebreide renovatie, dienst als B&B waardoor het als vanouds een plek is die mensen met elkaar verbindt en waar gasten zich thuis voelen en tot rust komen. Diverse authentieke elementen uit de Maranathakerk zijn bewaard gebleven en hergebruikt, waaronder de prachtige glas-in-beton ramen, een kerkbank en de originele kerkklok. 

De Oude Kapel Nellie Zomerman
Melvill van Carnbeelaan 36A
3971 BE Driebergen
Utrecht
Nederland
+31 6 36205593
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Oude Kapel

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 120,- per kamer, per nacht inclusief ontbijt.
  • € 755,- per week.
  • Extra bed in de suite € 40,- per nacht.                           
  • Bruidsarrangement € 175,-.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's