Stuur een reserveringsverzoek

Het Poortgebouw Hoogstraat


Nieuwe start

Van het emptynestsyndroom hadden Fons Bardoel en Sandra van Gaalen geen last, want du moment dat de kinderen de deur uit waren viel hun oog op het - deels ingestorte - Poortgebouw Hoogstraat in Leersum. Omdat ze a. altijd al een B&B wilden starten en b. een voorliefde voor oude gebouwen koesteren, was de deal snel beklonken. Dat was in oktober 2017. Na een intensief traject van vergunningen aanvragen en een forse verbouwing, opende hun B&B in het voorjaar van 2023 haar deuren.

De hele rechterhelft van het Poortgebouw is voor gasten ingericht. Daartoe zijn twee B&B kamers gecreëerd die ieder voor twee personen zijn. Om privacy te garanderen heeft de B&B zijn eigen opgang. Eén slaapkamer is op de begane grond, de andere op de eerste verdieping. Voor elke kamer is er een privé badkamer met ligbad en/of inloopdouche.

Om samen van te genieten is er de grote woonkamer met compleet keukenblok, de piano, de eettafel en de zithoek. Boven op de overloop is ook nog een klein zithoekje. De grote openslaande deur leidt naar het heerlijke omheinde terras met loungers en een buitenkachel. Zodra het weer het toelaat wordt hier je ontbijt gereserveerd.

Koffie en thee is voorradig, de koelkast kan op verzoek worden gevuld met streekproducten en bij aankomst wacht er een fles wijn van het huis. Ook een lunchpakket kan worden verzorgd.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
Het Poortgebouw Hoogstraat Leersum, Utrecht

Het Poortgebouw Hoogstraat ligt midden in de Kaapse bossen tussen Doorn en Leersum. Op steenworp afstand ligt het Let de Stigterpad. Dit fietspad loopt van Maarn naar Rhenen, door Nationaal park Utrechtse Heuvelrug. Behalve fietser kunnen ook wandelaars hier met verschillende wandelroutes hun hart ophalen. Het gebied is zo uitgestrekt dat je vaak kilometers aflegt zonder ook maar iemand tegen te komen. In dit gebied zijn veel archeologische vondsten gedaan zoals grafheuvels en raatakkers. Ook vind je in dit bos smeltwaterdalen. In de omgeving van het Poortgebouw kun je kiezen uit een arsenaal aan restaurants, variërend van eetcafé tot sterrenrestaurant.

Historie

Het Poortgebouw, dat onderdeel is van landgoed de Hoogstraat, is inmiddels een gemeentemonument. Het werd in 1915 gebouwd in opdracht van papierfabrikant Smidt van Gelder en onder architectuur van J. Wentink. Na Smidt van Gelder nam Minister President Colijn er zijn intrek., maar na de oorlog werden het landgoed inclusief het Poortgebouw herbestemd als revalidatiecentrum. Eind jaren 80 verhuisde dat naar Utrecht en werd het landhuis asielzoekerscentrum – hetgeen het tot op de dag van vandaag is. Het Poortgebouw kwam in 2017 in handen van Fons Bardoel en Sandra van Gaalen. Zij maakten van de hele rechtervleugel een vorstelijk onderkomen voor gasten.

Het Poortgebouw Hoogstraat Sandra van Gaalen en Fons Bardoel
Hoogstraat 6
3956 NA Leersum
Utrecht
Nederland
+31 6 42178360 of +31 6 49674147
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Het Poortgebouw Hoogstraat
Heerlijk verblijf (5/5) Geplaatst op 2023-08-02

Wij hebben onlangs een heerlijke korte vakantie gehad in het poortgebouw. Zoals op de foto’s te zien, is het een prachtige, sfeervolle plek. Het ontbreekt er aan niets. We mochten genieten van het ontbijt buiten, heel uitgebreid en erg lekker. De rust is heerlijk en de omgeving biedt allerlei moois. Echt een aanrader.

Heerlijk verblijf. (5/5) Geplaatst op 2023-07-22

In juli een heerlijk weekend in het poortgebouw geweest. Bijzonder hartelijk welkom door de gastheer en gastvrouw. We hadden 1 persoon in ons gezelschap met een gluten allergie. De gastvrouw had zich hier erg in verdiept en heeft elke ochtend een zeer uitgebreid en werkelijk heerlijk ontbijt voor ons verzorgd. Alles is aanwezig in de B&B om het tot een heerlijk verblijf te maken. In een prachtige omgeving.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

                                                 2 nachten             3 of 4 nachten             week

2 personen                            €350,- / €400,-        €525,- / €600,-      €900,-   / €1000,-

3 personen                            €450,- / €550,-        €700,- / €850,-      €1200,- / €1450,-

4 personen                            €500,- / €600,-        €750,- / €900,-      €1250,- / €1500,-

Bovenstaande prijzen zijn inclusief ontbijt, beddengoed, handdoeken, badjassen, toeristenbelasting, schoonmaakkosten en BTW. 

 

Uitsluitend niet-rokers

Geen huisdieren

Bezoekers alleen in overleg

Heeft u vragen of wensen? In overleg is er van alles mogelijk.

 

Voor reserveringen ga naar:  www.poortgebouwhoogstraat.nl

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek