Auberge de Campveerse Toren


Vijf eeuwen hartverwarmende gastronomie

Een hartverwarmend welkom, de keuze uit zeventien heerlijke kamers, een bijbehorend al even heerlijk restaurant en dat allemaal in het misschien wel mooiste stadje van Zeeland: Veere. En dan hebben we het over de rijke historie nog niet eens gehad - de Campveerse Toren werd gebouwd als onderdeel van de vesting van Veere, is één van de oudste herbergen van het land en al vijf(!) eeuwen in gebruik als herberg.

Terugkomend op de kamers: die zijn allemaal uniek qua inrichting en uitzicht en variëren van comfortabele standaard kamers tot de meest luxe (bruids)suites. Maar aan modern comfort, een goed bed en een complete bakdkamer zal je sowieso niet ontbreken. Behalve de kamers kun je ook het vakantiehuisje voor vier personen boeken, dat verderop op het eiland in Vrouwenpolder staat, twee slaapkamers heeft en van alle comfort voorzien is.

Het uitzicht over het Veerse Meer is geweldig en de bedrijvigheid van de passerende jachten maken dat er altijd wat te zien valt. Het restaurant – met ook dat grandioze uitzicht – is van donderdag tot en met zondag open voor diner, op zaterdag kun je er ook terecht voor een lunch – in het hoogseizoen kan dat overigens elke dag van de week! – en high tea is op reservering. Liefhebbers van Oosterscheldekreeft kunnen noteren dat die van 1 april tot en met 15 juli op de kaart staat.

Type

Vakantiehuis, Boutique Hotel

Max. capaciteit 34
Auberge de Campveerse Toren Veere, Zeeland

Over de exacte ontstaansgeschiedenis van Veere is weinig bekend, maar dat het al ruim 700 jaar meetelt is absoluut zeker! In binnen- en buitenland wordt Veere geroemd om de markante ligging aan het Veerse Meer en geliefd om haar monumentale schoonheid. Aan het Veerse Meer is een strandje. Andere stranden in de buurt zijn Vrouwenpolder, Breezand, Oranjezon, Domburg en Neeltje Jans. Winkelen in Middelburg betekent ronddwalen langs onverwachte zaakjes in een indrukwekkend monumentaal decor.

Historie

De naam van deze eeuwenoude stadsherberg herinnert aan de oorspronkelijke naam van het stadje: Campveere. De herberg werd gebouwd in de periode 1358 – 1390 toen Veere stadsrechten had gekregen en bezig was de stad te ommuren. De toren maakte destijds deel uit van de vestingwerken, evenals de andere torens en poorten, die op strategische plaatsen rond de stad verrezen. Dat gastronie en gastvrijheid hier in de genen zitten, mag blijken uit het feit dat de herberg al vijf eeuwen als zodanig in gebruik is.

Auberge de Campveerse Toren Hendrina van Cranenburgh
Kaai 2
4351 AA Veere
Zeeland
Nederland
+31 118 501291
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Auberge de Campveerse Toren

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 105,- voor de kleinste kamer, tot € 200,- voor de meest luxe kamer en € 325,- voor de Torensuite.
  • Prijzen zijn per nacht, op basis van twee personen en inclusief ontbijt.
  • Diverse arrangementen op de website.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's